VAS 2 hard onderuit tegen Sopsweps

Een verlaat verslag van de wedstrijd van VAS II tegen de heren van Samen op pad spelen wij een potje schaak. Het tweede trad aan zonder Pim en Jordi tegen een van de sterkste teams uit de klasse. Op een goede dag win je zo’n wedstrijd met 4½, op een slechte dag wordt het 7-1 voor de tegenstander. De eerste wedsstrijd ging ruim verloren en dan weet u vast wat voor soort dag het was.

Het verslag dat toch geschreven moest worden leest u hieronder. Omdat er geen enkele overwinning werd behaald moeten we zelfs met een roze bril op erkennen dat de nederlaag volkomen terecht was.

Job hield met zwart lang stand tegen Helgason maar bezweek in het eindspel uiteindelijk toch, kans op meer dan een halfje heeft er eigenlijk niet ingezeten.

Ook Bij Ticho op bord 2 een soortgelijk verhaal al werd het eindspel daar niet gehaald.Joris kwam goed te staan en leek te begrijpen wat hij deed. Na een onhandigheid moest hij even oppassen maar beide spelers konden leven met het resultaat.

Han werd door de sterke Bottema overspeeld en verloor terecht. Het is overigens lang geleden dat Han met de witte stukken zo verloor.

Op bord vijf leek Milo gewoon te gaan winnen maar in tijdnood gaf hij alles weg. Dat hij er nog remise uit wist te persen was ook niet helemaal zijn verdienste maar de hardheid werd getoond op het moment dat het nodig was.

David profiteerde van een foutje van de tegenstander en stond na de opening overweldigend. Daarna consolideerde hij de stelling en ondernam geen poging meer om er meer uit te halen. Bij een andere einduitslag zou je daarover kunnen klagen natuurlijk.

Roland speelde een knotsgekke partij en uiteindelijk verloor hij in een verschrikkelijke stelling. Of er tussentijds meer ingezeten heeft durf ik hier niet te zeggen.

Tot slot viel William in op bord 8. Hij ging frivool naar voren met zijn stukken en zag de tegenstander hardhandig profiteren van de ontstane ruimte in de stelling. Het hele verdict hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *