VAS 2 komt tekort in Leiden

Afgelopen zaterdag mocht VAS 2 de herstart van de competitie aftrappen tegen Philidor Leiden 1, een team dat op basis van de resultaten van het afgebroken seizoen een promotiewedstrijd voor de 1e klassen gespeeld had. We troffen ze desondanks nog steeds in de 2e klasse, maar hoe dan ook zou het een lastige wedstrijd worden.

Het hielp niet dat we vier spelers tekort kwamen, na drie afzeggingen was ook Elco door geschoven naar VAS 1. Gelukkig bleken Ber, Bart, Dick en Samuel bereid in te vallen. Dank heren!

Aanvankelijk leek de wedstrijd helemaal niet zo duidelijk. Iedereen had na de opening heel acceptabel uitziende stellingen en Dick had tegen Frank Erwich(elo 2400) een uur tijdsvoordeel opgebouwd. Langzamerhand bleek het niveauverschil ons toch parten te gaan spelen. Ber gaf een stuk weg en Milo een toren, beide in zeer acceptabele stellingen. Samuel kreeg een verwoestende aanval over zich heen en iets dergelijks gebeurde ook bij David. Bart had de opening en het middelspel glasrijk doorstaan. In de analyse kwam zijn tegenstander diverse keren met “als je hier dit speelt had ik meteen remise aangeboden”. Bart deed het niet en zijn tegenstander bood geen remise aan. Ergens ging daarna toch nog iets mis en ook Bart moest een nul noteren.

Gelukkig wist hierna Han nog iets terug te doen voor VAS. Achteraf was hij niet helemaal tevreden dan hij zijn tegenstander nog enige remisekansen gegeven had, maar toen die nog voor eigen kansen ging was maakte Han het snel af. Roland pakte een overtuigend halfje op bord 2.

Hierna was alleen Dick nog bezig die ook in het eindspel nog verwoed weerstand bood. Frank Erwich moest alles uit de kast halen om de partij te winnen. Uiteindelijk lukte dat helaas toch met een ingenieus kwaliteitsoffer. Al met al konden we dus met 1,5 bordpunt terug naar Amsterdam. Gelukkig was al het gepuzzel met de opstellingen niet voor niets geweest, Elco tikte het winnende punt binnen voor VAS 1, een hoopgevend teken voor de komende wedstrijden!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *