VAS 3 vindt zijn plafond niet Alkmaar

Vlak naast het dakloze AZ stadion trad VAS 3 aan tegen het tweede team van de plaatselijke schaakvereniging; de Waagtoren. Samen met het eigen tweede team dat het opnam tegen het vlaggenschip van deze vereniging. VAS 3 heeft de weg naar boven gevonden. Met enkele knappe resultaten tegen teams die sterker waren.

Nu troffen ze een tegenstander die op papier zwakker was. Hoe zouden ze daar mee omgaan? Waar ligt het plafond voor dit team.

Dick Paulis kwam vrij snel in een gelijkstaand eindspel waar de muziek uit was 0,5 -0,5

Niels is moeizaam uit de opening gekomen op bord 1. Hij heeft een extreem lelijke loper op b2. Het tij lijkt echter langzaam aan wel te keren. Samuel die naast hem zat was ook beroerd uit de opening gekomen. Hij leverde een stuk in tegen twee pionnen om maar weer wat spel te krijgen. Op het eerste gezicht lijkt het niet genoeg. Captain Benno is aan het zwoegen.

Joris heeft juist pionnen meer maar moet zich zorgen maken om de aanvalskansen van de tegenstander. Jordi hoeft zich nergens zorgen over te maken. De man zou graag vaker fysiek willen schaken. Vanwege tijdsgebrek beperkt hij zich vooralsnog tot veel online schaken. Het heeft hem niet zwakker gemaakt. Hij pakte overtuigend het punt. 1,5-0,5

Ben heeft een wilde partij maar lijkt groot voordeel te hebben. Remy gaat een eindspel in. In het middenspel heeft hij een paard ingeleverd tegen enkele pionnen. Het eindspel vergt het betere rekenwerk. Kan het vijandelijke paard alle pionnen tegenhouden? Benno verliest 1,5 -1,5

Niels heeft de opgaande trend in zijn partij weten vast te houden. De lelijke loper op b2 ontpopt zich tot een zwaan en beslist de partij 2,5 -1,5.

In de partij van Remy houdt het vijandelijke paard inderdaad de pionnen tegen. De koning van Remy doet zich echter ondertussen ook goed aan een pionnenbuffet. Remise dus. 3-2

Joris heeft na een roerig middenspel de controle gekregen en trekt de vis op het droge! 4-2

Het beslissende halfje komt van Samuel die zich helemaal heeft teruggevochten! Knappe prestatie. De belangrijke matchpunten zijn binnen 4,5-2,5!

Ben, normaliter de meester van de chaos laat zich er nu in beetnemen. De zet Dh7 komt als een mokerslag binnen. Ben tegen de vlakte 4,5-3,5.

The winning streak continues!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *