Matteo meldt zich bovenin

De grote vraag van deze ronde was of de twee Nielsen (Niels Hoefsloot en Niels van Dam) hun kopposities met succes zouden kunnen verdedigen.

Niels H. de koploper moest dat doen tegen Milo Bogaard. In een mooie positionele Stonewall wist Milo met zwart zijn voordeel steeds verder te vergroten. Hij maakte hier goed gebruik van de verschillende zwaktes die in het witte kamp waren ontstaan. Milo worstel wellicht met zijn vorm, maar dat was hem in deze partij niet aan te zien. Voor de liefhebber is de partij hier na te spelen

Yong Hoon en Dick Paulis kwamen vrij vroeg in een eindspel terecht. Waar de leek dacht dat het wit was die de betere kansen had liet Yong Hoon met actief spel Dick verslagen achter.

Pjotr ten Berge speelde zijn beste pot tot op heden. Zijn tegenstander Mathijs verzuchtte: hij is goed. Pjotr zat ook goed achter het bord. Opeens brak de spanningsboog en leverde hij pardoes een dame in.

Sierk en Matteo speelden een onderhoudende partij. Matteo zijn aanval leek dood te bloeden en het paard van Sierk leek de stelling leek te domineren. Matteo wist echter met inventief spel zijn aanval levend te houden en pakte een schitterende scalp! Het moet gezegd worden, de man is goed bezig.

Milo Cornelissen brak zijn tanden stuk op John. Milo zijn stukken vlogen naar voren, stijlgetrouw. Maar John liet zich niet intimideren en pakte zijn kansen.

Robbert nam het op tegen nieew lid Iuliana. Na de opening zag het er zeer penibel uit voor Robbert. Materiaal achter en een mindere stelling. Toen Iuliana een fout maakte won hij groot materiaal terug. Daarna ontstond nog een spannende eindfase waarin het pionnencentrum van wit dreigend naar voren kwam. Het bleek niet genoeg. Punt voor Robbert.

Ber leek vlot te gaan winnen van Ben. De witte pionnen waren helemaal doorgedrongen tot de zwarte rokadestelling. Ben verweerde zich echter knap en had goede kansen om te winnen. In wederzijdse tijdnood schwindelde Ber zich naar de overwinning.

Tejo Hagen is in vorm. Hij versloeg nu Senya soeverein. Langzaam maar zeker kruipt Tejo naar boven. Mijn verwachting is dat hij de top 10 haalt.

De partij van de week werd gespeeld tussen Theo en Remy. In een aangenomen damegambiet kreeg Theo een mooi paard op f5. Dat is een winnend stuk heeft Kasparov ooit gezegd. Theo ruilde hem om het loperpaar te krijgen met goede aanvalskansen Remy pareerde deze en leek op weg naar de winst maar kreeg toen een blackout. Punt voor Theo. Een leuke partij met wisselende kansen, hier na te spelen

Niels van Dam pakte de koppositie in de keizer door te winnen van Roland. Het witte loperpaar bleek in een opening stelling een stuk sterker dan de zwarte paarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *