VAS 3 – Wijker Toren 2

Een wedstrijd met een vervelend incident

Aan het eerste bord speelde Milo zijn 400 punten hoger gerate tegenstander helemaal zoek en stond straal gewonnen. De toren van zwart ( Milo)  werd met de laatste zet van wit aangevallen. Zwart wilde zijn scheef op het veld staande koning nog even recht zetten en mompelde jadoube. Het kan zijn dat wit dat niet gehoord heeft maar dan nog! Wit greep zijn strohalm om niet te verliezen en claimde onmiddelijk aanraken is zetten. Dat soort spelers kom je in elke sport tegen liever onsportief winnen dan verliezen. Scheidsrechter besliste jadoube is niet gehoord dus aanraken is zetten, naar de stelling werd niet gekeken. Dat zwart in zo’n stelling nooit zijn koning zou spelen speelde geen rol. Milo gaf op hij verloor immers met de verplichte koningszet een toren. 

Bij Benno op het tweede bord leek het wel halma alle pionnen van Benno sprongen naar voren er ontstonden toch wel wat gaten. Van de kant dacht ik gaat dat wel goed?! Nee dus.

 Joris maakte remise na een flinke tijd met een pion minder te hebben moeten spelen 

Bij Niels leek het lange tijd gelijk op te gaan in het eindspel liet Niels zijn tegenstander niet ontsnappen en scoorde het volle punt. 

Samuel had het zwaar te verduren, wit was met krachtzetten een pion naar de overkant aan het brengen dat was niet tegen te houden en samuel kon even later opgeven

Remy (wit) moest een gelijke kleur loper eindspel met een pion minder zien te keepen. Zwart maakte een tweede vrijpion die de besissing bracht.

Ik kreeg in een soort Reti verdediging (lopers op g7 en b7) best aardig spel. Er volgde enkele ruilen. Ik meende een pion te kunnen winnen Of Nee die win ik niet. Dan maar Dames ruilen en remise aanbieden na enig nadenken werd dat aangenomen en maakte mijn tegenstander me duidelijk dat ik wel degelijk een pion kon winnen. In de analyse bleek het mij te moeilijk om daar meer van te maken dan remise.   

Ivo kwam straal verloren te staan in het eindspel en zou op elk moment kunnen opgeven ware het niet dat zijn tegenstander pardoes een toren weggaf En Ivo alsnog een punt kreeg.

Op naar de volgende wedstrijd.

Dick

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *