VAS 4 : The only Way is up

Zaterdagavond was de technische commissie van VAS in spoedberaad bijeen. Een prachtige schaakmiddag was overstemd door een slecht resultaat bij het vierde team. Hoe nu verder was de vraag…

In de tweede ronde speelde VAS 4 tegen het favoriete Amsterdam West 1. Met een gemiddelde rating van boven de 2000 waarschijnlijk een maatje te groot, maar hopelijk konden er in ieder geval individueel mooie resultaten geboekt worden. De ambiance in het Cygnus was in ieder geval goed. Zes lokalen met voldoende ruimte om lekker rustig te schaken. 

Op bord 8 speelde Doran een goede pot maar uiteindelijk werd de aanval van zwart hem te machtig. Rufus stond een pion achter maar verdedigde zich taai. Volgens sommige omstanders had hij aan het eind remise kansen door zetherhaling, maar dat zal de analyse achteraf moeten aantonen. Wel een sterke partij tegen een sterke tegenstander. Bart stond een pion achter en leek kansen te hebben met een actieve dame en toren. Toen er verder stukverlies aankwam moest hij het helaas voor gezien houden. Last minute invaller Floris was lekker bezig maar toen er een stuk bleef hangen was het over. 

Op de staartborden dus helaas vier nullen, hoe ging dat op de topborden? Niels had de overhand in de fase richting de tijdscontrole. Met meer tijd en torens die beter samenwerkte leek pionwinst eraan te komen.

Helaas lukte dit net niet en na de tijdscontrole pakte zijn tegenstander langzaam het initiatief en iets na zessen moest Niels het hoofd buigen. Max trof het op bord 3 niet met de sterkste tegenstander van Amsterdam West. Het ging er aanvallend aan toe (te?), de koning van Max moest het op ene lopen zetten en werd uiteindelijk midden op het bord opgesloten. Benno kwam redelijk uit de opening maar ruilde misschien wat te enthousiast af. Het eindspel met een pion minder duurde nog lang maar leverde geen halfje op. 

7 nullen! Kon Tom op bord 1 de eer redden? Die kant ging het wel op. Tom had een aanvallende stelling opgebouwd en wist de dame van de tegenstander flink onder druk te zetten. Op het moment dat de tegenstander hieronder bezweek had Tom helaas nog maar 1 minuut en met alle opties en varianten werd de winnende voortzetting niet gevonden. Helaas een 0, na wel een leuke en sterke pot.

0-8 dat vraagt om uitleg, de technisch directeur was niet blij en ook het bestuur was aangeslagen. Hoe kon dit gebeuren en moest de teamcaptain opstappen?!?

Maar goed dat is scorebord journalistiek. Een aantal mooie leerzame partijen, een leuke middag en lekkere rijsttafel wat wil je nog meer. Daarnaast hadden we Jasper uitgeleend aan VAS 3 voor hun belangrijke wedstrijd. Nu we de sterkste tegenstander gehad hebben en daarmee een goede trainingssessie gaan we volgende ronde op voor de matchpunten.  Qua uitslag moet een beter resultaat in ieder geval lukken…

Het bestuur heeft uiteindelijk bij monde van de technisch directeur het vertrouwen uitgesproken. In het voetbal is dat het moment om je zorgen te gaan maken. Bij VAS 4 zien we het vooral als een bevestiging dat we goed bezig en dan gaan de resultaten vanzelf volgen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *