Twee maal brons voor VAS in Jeugdclubcompetitie

 
Op de laatste dag van de KNSB-Jeugdclubcompetitie hebben de VAS jeugdspelers het uitstekend gedaan en zijn er prijzen in de wacht gesleept!
In de Meesterklasse C eindigde het combinatieteam Almere/VAS op de derde plaats. Onder leiding van kopman Job Emans behaalde dit ‘SGA-team’ evenveel matchpunten als de nummers 1 en 2 (13 mp). Doordat iets minder bordpunten werden vergaard moest Almere/VAS genoegen nemen met een toch heel fraaie derde plaats.
In dit team zaten behalve Job: Jeroen van den Berg (bord 2) en Brendan Lieuw (bord 4) van SV Almere en Rafael Goudriaan (bord 3) van VAS. Job won 7 van de 8 partijen! In deze klasse werden in totaal 8 ronden gespeeld (verspreid over 4 dagen in het najaar van 2016).
Ook derde is geeindigd: VAS D1 in de Meesterklasse D. Dit team bestond uit Khoi Pham, Leon Reina, Matteo van Cleef en Kasper Bleeker. Met name op de slotdag was dit viertal uitstekend op dreef met 6 matchpunten (de drie wedstrijden werden gewonnen) en 10 bordpunten (van de 12). In totaal werden 14 matchpunten behaald, twee minder dan de winnaar van de Meesterklasse D.
Ook een mooie toptien plaats voor het tweede team van VAS in deze Meesterklasse D. VAS D2 (Eline Roebers, Aadi Patwardhan, Charles Molin en Jonah Nienkemper) eindigde op plaats 7 (van de 28 teams), met 10 matchpunten. In deze klasse werden 9 ronden gespeeld op drie dagen.
Kortom, deze tien VAS jeugdspelers hebben laten zien dat VAS bij de top van de Nederlandse jeugdschaakverenigingen behoort!