Leon Reina wint GP Zukertort

Een trotse Leon Reina
Leon Reina heeft een mooie prijs behaald. Bij het GP Toernooi van Zukertort won hij de eerste prijs in de hoogste groep. Hij scoorde fenomenaal: 7 uit 7 en liet er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Maar er was nog meer succes voor jeugdspelers van het VAS…
 
Want het brons in de hoogste groep ging ook naar een VAS’er: onze eigen Eline Roebers. Zij scoorde in dit sterke veld 4½ punt. Tussen Leon en Eline in stond Nick Strubbe, die bij De Amstel speelt. Ook herintrede Loran Sahin speelde mee in de hoogste groep. Hij scoorde 3 punten en bereikte daarmee de vijfde plaats.
In Groep 2 ging de zege ook naar een VAS’er: Ingo Bello was de sterkste met 6 uit 7. Hij leverde daarmee een prachtige prestatie. Ryan Busa eindigde op een gedeelde derde plaats (3½ punt).
Ingo Bello komt eraan!
Seegert Kruse werd gedeeld winnaar in Groep 8. Hij scoorde heel knap 6 punten uit zeven wedstrijden. Samen met Yushu Ishimaru won hij daarmee zijn groep. Hij was daar zeer blij mee. Op basis van onderling resultaat kreeg hij de zilveren beker mee. Ander edelmetaal werd behaald door Samson Reina in groep 5. Hij won de zilveren beker. En Jay Coffeng eindigde op een gedeelde derde plaats in Groep 8. Hij had het onderlinge duel verloren van de andere nummer drie, dus krijgt hij hier een eervolle vermelding.
Het volgende GP-toernooi is op zondag 22 november in Almere. Allemaal meedoen!!
tekst: Enrico Vroombout