VAS rondje verder in SGA cup

Het SGA bekerteam heeft afgelopen donderdag de laatste 8 behaald van het bekertoernooi. Oosten-toren, spelend in de promotieklasse, werd met 3-1 uit het toernooi gegooid.
Oosten-toren is voor VAS een prettige tegenstander. Vorig jaar won VAS 2 in de promotieklasse met 0-8 van Oosten-toren 1.
VAS 2 promoveerde naar de KNSB en Oosten-toren wist zich ternauwernood te handhaven. In de beker tellen dat soort wijsheden niet en begin je met 0-0 in een knock-out.

VAS nam vrij snel de leiding door een overwinning van Joris van Vuure op Xander Giphart. In een scherpe variant van het Schots aarzelde Xander iets te lang en dat kwam niet meer goed.
De overige 3 partijen bewogen veel langzamer. Marten van der Veen wist een aanvalsstelling op het bord te toveren en mocht zijn tegenstander Wim Leene mat zetten.
Heel spannend was het bij Lennert van Oorschot op bord 3. Hij moest lange tijd zeer nauwkeurig verdedigen tegen Hank Hoving maar ook hij wist een ondekbaar mat op het bord te brengen. Met een 3-0 stand was alleen Homme de Vries op bord 2 nog bezig tegen Theo Gosman. Homme heeft vele jaren niet gespeeld en de zetten komen nog wat traag door maar goed zijn ze wel. Met nauwkeurig spel had hij een totaal gewonnen stelling bereikt waarin hij pardoes een dame weggaf.
Hij had op dat moment nog bijna 5 minuten op de klok met een increment van 15 seconden dus reden voor paniek was er niet.
Ergens in het nieuwe jaar speelt het SGA-cup team de kwartfinale.Wellicht kunnen we nog een rondje verder komen.