Koek en Zopie

Het was druilerig en koud buiten. Het perfecte schaakweer dus. Maar dan moet je je leden nog wel zover krijgen te komen. Om ze net dat beetje extra stimulans te geven stond er voor iedereen heerlijke warme chocolademelk te wachten. Met op verzoek slagroom en zelfs een scheutje rum! Het werkte! Een volle zaal vol nippende schakers. De rum inspireerde tot creatieve partijen.


Daan Schaink stond de hele partij moeizaam tegen Maxim (pion achter) maar wist met een smerige truc een kwaliteit te winnen. Maxim besloot geen verder leed af te wachten en gaf op. Daan liep vervolgens rond alsof hij alles vanaf zet 1. gezien had. Grootmeesterlijk

Ons kersverse lid Jorik nam het op tegen Mathijs. De mannen maakten er een lange en enerverende pot van. Beide baalden na afloop. Mathijs: ‘ ik speel alleen nog maar remise’ . Jorik: ‘Er had denk ik meer in gezeten!? ‘.

Direct nadat er bekend werd gemaakt dat er warme chocolademelk zou zijn op de clubavond liet Ber weten: dan ben ik er bij! Hij speelde tegen een andere langgediende (oudgediende klinkt zo oneerbiedig) Tejo. De heren maakten er een slijtageslag van en waren als laatste bezig. Waar de beste kansen eerst voor Tejo waren was het Ber ‘ChocolaDeuss’ die het punt mee. 

Niels van Dam speelde op het digibord tegen Yong Hoon. In de opening die hij ooit had voorbereid op een andere tegenstander vergat hij een zet. Vervolgens miste hij een elementair mat motief de hele partij lang. Het was letterlijk toen hij praktisch mat stond wat er aan de hand was. Yong Hoon dacht aanvankelijk nog dat Niels zo sportief was om hem mat te laten zetten, maar Niels zag het hele mat niet. 

Sierk Kanis speelde zijn eerste interne pot van het seizoen. Onze man was in Zuid Amerika op schaakstage geweest. Victor Hendriks moest het ontgelden. Dit kost hem zijn koppositie.
Zwaan doet mee met de interne competitie. Ze is echter wars van openingstheorie en heeft gevraagd of er schakers bereid zijn om tegen haar Fischer Random te spelen. Theo was de eerste tegenstander. Met de door Theo meegebrachte dobbelsteen werd de start opstelling bepaald. In een moeilijke partij draaide Theo de duimschroeven steeds verder aan en wist hij het punt binnen te slepen.

Jacqueline nam het op tegen Jaap. In de eerste pot schoot ze een enorme bok. Jaap was bereid om snel een tweed pot te spelen. Hier bood ze goed tegenstand, maar uiteindelijk sleepte Jaap weer het punt binnen.

Joost begint op dreef te raken. Inno speelde een prima pot en wist de schade lang beperkt te houden. Het pionnetje minder brak hem toch op. Een moeizame dag voor de familie van Dam. De familie van Dongen daarentegen had een fijn weekend. Rob speelde tegen jeugdspeler Pjotr. Rob wist materiaal te winnen en een gewonnen stelling.  Vervolgens ontstond er een spraakverwarring waar een strip van gemaakt zou moeten wordenb. Pjotr mompelde een remise aanbod en stak zijn hand uit. Wie niet waagt wie niet wint immers. Rob hoorde het aanbod niet en nam aan gezien de materiaalverhouding dat Pjotr opgaf.  Een klassieke truc waar je tegen Oostblok-schakers ook altijd voor moet oppassen… De wedstrijdleiding heeft gezien de stand op het bord uiteindelijk besloten om het punt aan Rob toe te kennen. 

Henk Hakvoort had een aantal mooie resultaten geboekt en dan mag je tegen de grote jongens. VAS 1 speler Ticho bleek een brug te ver. Zo die staat weer met beide benen op de grond : constateerde zoon Elco Hakvoort tevreden nadat zijn vader door de mangel was gehaald.

Elco zelf won snel van Ryan. Ryan speelde de opening uitstekend maar leverde toen pardoes een stuk in. Zonde.

Milan en Jan speelden een snelle pot. Dat kwam ze beiden goed uit. Remise werd de uitslag. Moet je dat verdacht vinden als wedstrijdleiding. Normaliter wel, maar dit zijn twee schakers die teveel van winnen houden.

Han Dijsselbloem speelde een sterke pot tegen Robbert. Robbert is echter een diesel. HIj begon het seizoen wat aarzelend maar begint langzaam op stoom te raken. Hetzelfde gold voor de partij. Toen Han net iets te gretig een bepaalde combinatie inging was Robbert er als de kippen bij om toe te slaan. Punt naar Robbert.

Voor de uitslagen en standen klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *