Zaterdagavond Arena prooi voor Rovertje!

Iedere zaterdag biedt VAS een online evenement aan via chess.com. Het gaat hierbij om afwisselende en meer avontuurlijke variaties. Denk aan een afwijkend tempo (snelschaken/rapid, etc.), een afwijkende manier van indelen of stand genereren of zelfs een afwijkende spelvorm (crazyhouse)

We trapten nog redelijk conservatief af met een snelschaaktoernooi. Het speeltempo 3 minuten +2 seconde per zet. Het meest afwijkende was de toernooivorm. Het zogeheten Arena Format.

Arena Format

Hierin wordt het hele evenement afgewerkt binnen een vooraf vastgestelde tijd. In dit geval 90 minuten. Binnen die 90 minuten staat het je vrij zoveel te spelen als je zelf wil. Je geeft namelijk zelf aan wanneer je opnieuw wil worden ingedeeld. Je wordt dan ingedeeld tegen de op dat moment beschikbare spelers die ook hebben aangegeven te willen spelen. Je kan er dus voor kiezen om even een kleine pauze in te laste. De speler met de meeste punten na 90 minuten wint het toernooi!

Yong Hoon pakt eerste titel

Er werden wat kleine technische problemen ondervonden bij de start, maar nadat deze waren overkomen kon het toernooi van start gaan. Er werd zeer zwaar gevochten. Na 90 minuten klonk het laatste fluitsignaal en bleek dat Yong Hoon na een spannende strijd de meeste punten had.

Gefeliciteerd !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *