Alweer de zesde ronde van de SGA-competitie!

Na een korte vakantie moesten we weer digitaal verder met onze clubavond. Met hulp van onze welbekende vrijwilliger Ivo, kon ook het SGA-toernooitje doorgaan deze avond. 24 van onze leden logden in: dat blijft een prachtige opkomst. Zeker nu voor veel scholen en sporten het ‘normale’ leven weer een beetje doorgaat.
Voordat we het verslag gaan lezen, een belangrijke zijstap! De tijd is aangebroken dat alle Persoonlijke Kampioenschappen voor elke categorie wordt gespeeld. En voor zulke serieuze toernooien is een ander platform nodig. Om alvast te oefenen daarmee, verhuist deze online jeugdcompetitie mee (lees alle instructies in de weekmail). Wees dus vooral van de partij de volgende donderdag, zo kan iedereen eraan wennen!

SGA Jeugd Eerste Klasse Arena

Laten we de top drie van het toernooi maar weer eens overslaan dit verslag 😉 Het is de spelers van Zukertort en SVAW van harte gegund, maar wij zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in wat de VAS’ers hebben bereikt.
Oskar liet weten zeker geen eendagsvlieg te zijn. 14 punten haalde hij, dat zijn toch netjes zeven gewonnen partijen gemiddeld. Samen met Imre waren ze de beste VAS’ers van de dag. Knap gedaan beiden!
Emiliën en Mick konden met negen punten niet echt goed profiteren van de afwezigheid van Rufus. Dit was hét moment om hun achterstand ten opzichte van de koploper in ons algemeen klassement wat in te halen.
Wie weet nog dat Nova een paar rondes geleden even veel punten haalde als haar (één jaar oudere) broer Lennox? Nou, dat heeft een behoorlijk vervolg gekregen. Met 5 punten haalde ze deze keer zelfs ééntje meer! Het is duidelijk dat Lennox nog even zijn snelschaken moet opkrikken: ook als we weer normale partijen kunnen spelen, vormt dat een best handige vaardigheid in tijdnood.

Tjongejonge, wat was de Tweede Klasse spannend deze avond… Heel lang gingen twee Zukertorters aan kop. Het zou wel héél vernederend zijn als we zelfs in de Tweede Klasse zo worden overtroeft. Maar daar kwam het laatste kwartier van Raghav. Een puntenverdubbeling! Voortbouwend op zijn winstreeks (dat levert extra punten op) en met snelle potjes, wist hij zoveel punten bij elkaar te rapen… Nogmaals een dik verdiende eerste plek!
Marco was de tweede grote man bij VAS: zijn 15 punten vormt echt een stevige score. En daarna een hele rits spelers met tien punten: Saffran, Robin, Aantarik en ‘Engeltje‘. Die kunnen terugkijken op een leuke en leerzame speelsessie.

Bij de Tweede Klasse schaakt iedereen individueel, maar worden de punten achteraf opgeteld per club. Ook deze keer moesten we tevreden zijn met een tweede plek: 9,1 punten behaalden we per speler. In het totale teamklassement lijken we vrij stevig geconsolideerd op de tweede plek, na zes rondes.

Tussenstanden

EERSTE KLASSE:
Naam4 maartTotaal
Rufus135
Emiliën9106
Mick995
Max681
Oskar1470
Emiel61
Alex757
Imre1457
Tako49
Andrija48
Roy42
Jan42
Lennox441
Joshua230
Douwe28
David24
Nova524
Olivier16
Tobias015
Bram14
Olav8
TWEEDE KLASSE:
Naam4 maartTotaal
Raghav30157
Saffran10117
Marco1576
Kien864
Robin1056
An654
Aantarik1040
Khang636
Hadia435
Jack632
[engeltje]1023
Phuong-nga420
Everest415
Ivan412
Nayeli8
Pepijn7
Kay2

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *