Nieuwkomer steelt de show

De online SGA jeugdcompetitie verhuisde tijdelijk naar Tornelo, om iedereen zo kennis te laten maken met dat nieuwe schaakplatform. Dat wordt namelijk gebruikt bij de PK’s. Het brede deelnemersveld (29 VAS’ers haddden ingelogd) nam het deze keer tegen elkaar op middels een klassiek rondesysteem. Geen Arena dus waarbij je meteen wordt ingedeeld. Het voordeel is wel dat je na twee rondes écht tegenstanders krijgt van het juiste niveau.
Twee weken terug, op de donderdag en ook afgelopen dinsdag hielden we een sessie. Dit verslag combineert dus twee rondes!
Deze week zitten we weer zoals gewoonlijk op Lichess met deze wekelijkse competitie, op de donderdagavond zolang als de schaaklockdown duurt.

Verslag Eerste Klasse

Het lukte een aantal VAS’ers om het podium te bereiken. In zo’n sterk spelersveld (er doen allerlei C’tjes mee) is dat heel knap. Donderdag lukte Émilien dat en de dinsdag kwam Oskar bovendrijven. Beiden bezetten de derde plaats; Émilien met vijf winsten uit zes partijen en Oskar door vier van de vijf partijen te winnen.

Op de donderdag bereikten heel veel spelers een gedeeld vierde plek: Rufus, Mick, Andrija en Lennox. Vooral leuk om die laatste naam terug te zien, zo bovenaan!
Wat betreft dinsdag kwam Rufus uit op evenveel punten als onze derde plek Oskar, maar het verschil zat ‘m in ‘weerstandspunten’. Het programma berekent dan hoeveel punten al jouw tegenstanders hebben gehaald dat toernooi. Zijn dat er veel, dan heb je kennelijk knappere overwinningen gehaald want je kwam meer ‘weerstand’ tegen.
De derde beste VAS’er is ook moeilijk aan te wijzen. Zowel Andrija als Jan wonnen drie van de vijf partijen. Wel heel leuk, want dat zij twee nieuwe schakers. Nu hopen dat ze binnenkort hun kunsten op de club mogen vertonen!
Trouwens, over nieuwkomers gesproken: Raghav zocht wat meer uitdaging (na zijn overtuigende winstreeksen van de afgelopen weken). En hij scoorde prima resultaten in de Eerste Klasse: over twee avonden had hij drie keer gewonnen en eenmaal remise afgesproken. Hij gaat zo flink groeien, met de extra tegenstand.

Intern klassement

NaamRonde 7Ronde 8Totaalstand
Rufus88151
Emiliën102118
Mick8103
Oskar7885
Max81
Emiel667
Imre6467
Andrija8662
Alex461
Tako5458
Lennox8453
Jan4652
Roy4248
Joshua434
Nova630
Douwe28
David24
Tobias4423
Olivier16
Bram14
Olav412

Tweede Klasse

Op donderdag deed Saffran al een beetje van zich gelden, door de derde plek te bereiken met zijn 8 punten die avond. Dat wist hij aan te scherpen op dinsdag, door er twee punten extra bij te halen. Genoeg voor de eerste plek!
Maar de show werd pas echt gestolen door Reyansh. Door vier van de zes partijen te winnen, klom hij naar de derde plek op dinsdag. En dan te bedenken: hij had nog maar één online les gehad. Gloednieuw dus, en nu al overtuigende zetten! Wat voor talenten schuilen er nog meer in Amsterdam, te wachten om VAS te komen versterken?

Een aantal andere VAS’ers verdienen ook een eervolle vermelding. Met zes punten vielen ze net buiten het podium, maar ze hebben meer dan prima geschaakt: Kien, An, Phuong-Nga, Aantarik en Hadia. Alle uitslagen kan je hieronder terugvinden.

Intern klassement

NaamRonde 7Ronde 8Totaalstand
Raghav34164
Saffran810135
Marco4888
Kien6575
An6565
Robin56
Aantarik5651
Hadia6647
Khang4444
Jack32
Phuong-nga626
[engeltje]23
Everest217
Ivan12
Nayeli412
Reyansh4812
Pepijn7
Kay2

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *