De nieuwe Team Battle voor de jeugd

De SGA organiseert een nieuwe teamwedstrijd waar wij natuurlijk aan meedoen. Het gaat om het online SGA-teamkampioenschap, dus we verwachten winnende bijdrages van onze jeugdspelers!

Opzet Team Battle

  • Je speelt in een grote Arena en worden alleen ingedeeld tegen jeugdspelers van andere clubs. Je wordt zo snel mogelijk na een potje weer ingedeeld.
  • De punten die je haalt tellen niet alleen voor jezelf, maar ook voor de teamscore. De resultaten van de beste vijf jeugdspelers van een team worden opgeteld daarvoor.
  • Het tempo is 5 minuten + 2 seconden erbij per zet.
  • Het toernooi begint donderdag om 18:45 en duurt tot 19:55.
  • De scores van elke week tellen we bij elkaar op om zo tot de ultieme online SGA-clubkampioen te komen.

Hoe doe je mee?

Voor deze wedstrijd moeten we verhuizen naar lichess.org. Dat is een andere schaakwebsite, maar biedt gelukkig veel meer leuke opties (waaronder dit toernooi).
Het kost dus enige overstapmoeite, maar dat is zeker te overzien. Zeker met het stappenplan hieronder!

1. Registreren op lichess.org
Eerst moet je een account aanmaken op de schaakwebsite. Dit is volledig gratis.
Klik daarvoor op de volgende link: https://lichess.org/signup
Vul in wat nodig is, én schuif de balkjes naar rechts zodat ze groen worden. Dan ga je akkoord met de regels om niet vals te spelen.

2. Aanmelden bij VAS – Jeugd
Heel goed, je hebt nu een account waarmee je lid kan worden van de online club!
Via de volgende link kom je op onze teampagina: https://lichess.org/team/vas-jeugd
Bovenin het scherm staat de knop waarmee je je kan aanmelden, daar moet je op klikken. We laten je zo snel mogelijk toe.
Bestaat die aanmeldmogelijkheid bij jou niet: dan kan het betekenen dat je je nog moet inloggen op Lichess. Klik daarvoor op ‘aanmelden’ helemaal rechtsboven.

3. Teampagina vinden
Normaal gesproken, als je lichess.org intypt in de browser, kom je terecht bij de standaard home pagina. Check rechtsboven of je je nog moet aanmelden. Op deze home pagina kan je zelf een potje beginnen tegen schakers van over de hele wereld (klik daarvoor op de gewenste tijdcontrole). Maar waarschijnlijk zoek je de weg naar onze teampagina. Dat gaat als volgt.
Linksboven de pagina staat een balk met ‘spelen’, ‘leren’, enzovoorts. Daar vind je ook ‘gemeenschap’ staan. Zweef met je muis hierboven en er verschijnen extra opties. Klik vervolgens op ‘teams’. Je komt dan op een pagina terecht waar je ‘VAS – Jeugd’ ziet staan. Als je daarop klikt, kom je bij de teampagina.

4. Aanmelden voor het toernooi
Let op, je kan je pas aanmelden voor het toernooi als je bent toegelaten als lid van onze online Lichess team. Zorg dat je dus ruim op tijd bent daarmee. Ben je toegelaten, lees dan verder.
Eenmaal op de teampagina vind je een fijn overzicht, met onder andere het kopje ‘Toernooien’. Daaronder staat de Team Battle (zie de rode pijl in het plaatje). Klik hierop en je wordt naar het toernooi geleid.
Je komt er ook direct via de volgende link: https://lichess.org/tournament/m6wcnokf.

Eenmaal op de toernooipagina, zie je ongeveer het volgende:

Zoals je ziet, hebben Amsterdam West en Zukertort zich al aangemeld, maar daar komen meer clubs bij zoals Almere, Caïssa en MSK.
Meld je aan door te klikken op het groene knopje met ‘NEEM DEEL’. Vervolgens is het wachten tot woensdag 18:45, want dan begint de strijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *