Eerste Krachtschaaktoernooi ooit op 30 juni!

Krachtschaak is een enorm spannende schaakvariant. Hoewel het schaken een prachtig spel is, verlangen we soms naar wat afwisseling. Deze variant brengt een schat aan spectaculaire tactieken, unieke posities en zetten die normaal onmogelijk zijn. Zelfs saaie eindspelen veranderen in adembenemende gevechten, vol constante promotiedreigingen.

Er zijn nog een paar meer (sub)regels die je moet kennen (alles staat allemaal in het officiële Krachtschaakspelregels document te vinden op onze website), maar om je kort een idee te geven wat het is hier twee erg belangrijke regels uit het spelregeldocument:

2.1 Als je met een stuk een van de tegenstanders stukken slaat, mag je het geslagen stuk zijn manier van bewegen (oftewel: de ‘kracht’) van het geslagen stuk gebruiken. Het stuk waarmee je geslagen hebt mag eenmalig de manier van bewegen toepassen van het geslagen stuk.

3.4 Als een stuk pion-krachten heeft moet het promoveren tot een paard, loper, toren of dame (niet naar een koning), ongeacht wat het eerst was. De koning moet promoveren naar een ander soort stuk (de koning mag dus geen koning blijven)! Je stuk mag promoveren naar het stuk dat het al was, maar dan verliest dat stuk wel zijn pion-kracht.


En wij organiseren nu een Krachtschaaktoernooi genaamd ‘De Gepromoveerde Koning’

Datum: 30 Juni
Tijdcontrole: 10+10
Locatie: Vermoedelijk Cygnus?
Telt voor officiële Krachtschaakrating.
Inschrijfgeld: 10 euro (zie onze website voor prijzengeldverdeling)
Systeem: Zwitsers
Start en einde toernooi: 9:30 inloop – 17:20 prijsuitreiking.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld het tijdschema, alle regels en meer zie onze website: Krachtschaak
Inschrijven kan via het aanmeldformulier: Krachtschaak Toernooi 

Pak je swindle-toolbox erbij en verwar je tegenstanders met krachten die ze vergeten zijn. Tot 30 juni aan het (kracht)schaakbord!

William Roolvink en Take Snijders (de bedenkers van Krachtschaak)

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *