Jeugdclubcompetitie: VAS C1 onderuit

Zaterdag 11 november speelden onze twee C-teams in Delft (bij het organiserende DSC) de vijfde en zesde ronde van de landelijke Jeugdclubcompetitie C (t/m 14 jaar).

VAS C2 won de eerste wedstrijd tegen ASV C1 met 2,5-1,5 en verloor de tweede wedstrijd met duidelijke cijfers (0,5-3,5) van Kennemer Combinatie C1. De C2 doet vooral goede ervaring op en treedt ook elke keer in andere samenstelling (deze keer met Bregje, Owen, Tobias en Tako) op; Owen was de nieuwe man op bord 2 en luisterde zijn landelijke debuut op met 1 uit 2.

VAS C1 zakt naar 8e plaats

William, Émilien, Max en Andrija stonden halverwege de competitie (na 4 van de 8 ronden) op de derde plaats met 6 matchpunten. Behoorlijk goed met alleen een nederlaag tegen het ijzersterke DD.

Helaas hadden de jongens (behalve Andrija aan bord 4 met 2 uit 2) een mindere dag met twee nederlagen, de eerste tegen onze sterke SGA-bondgenoot SVAW C1 (1-3), de tweede tegen Almelo C1 (1,5-2,5). Zo maakte het viertal een forse duikeling op de ranglijst en hopen we op herstel én matchpunten in de laatste twee ronden op 9 december.

Tekst & foto’s: Cornelie Wiersma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *