Online jeugdcompetitie: derde plek van Nederland gehaald!

Het online schaakteam is ‘t gelukt: volhouden! Op 19 maart, de laatste dag van de winter, werd het Winterkampioenschap beslist die in december begonnen was. Onze jeugdspelers deden enthousiast mee in de lockdownperiode, en bleven dat even fanatiek doen daarna!
En het heeft wat opgeleverd: een bronzen plek in het algemeen klassement. De beker gaat binnenkort onze kant op 🙂 Leuk georganiseerd door de Noordelijke Schaakbond. Dit soort initiatieven maken het schaakleven bruisend!

In de online competitie deden allerlei teams over heel Nederland mee, en beste sterke ook. Uiteindelijk moesten we Kennemer Combinatie en Schaakstad Apeldoorn boven ons dulden. Voor de totaaleindstand verwijs ik graag naar het geslaagde eindverslag: https://nosbo.nl/jeugd/kampioenschappen/857-winterkampioenschap-voor-jeugdteams

En hoe deden de VAS’ers het in de finale!?

Zo dus! Uitstekende opkomst, mooie puntenaantallen. Op een gegeven moment stond onze hele top zes op een streak (waarbij punten dubbel tellen), maar ze kregen het voor elkaar allemaal te verliezen! Het had niet veel gescheeld, anders had de eindsprint flink wat kracht gekregen. Maar met een derde plek mogen we niet ontevreden zijn, we kwamen goed terug.
Een vermakelijke slotetappe om te volgen dus. En leuk dat uiteindelijk Max het laatste woord had. Je zag hem al groeien de afgelopen toernooien en beloont dat met een topnotering. Er zit veel muziek in die jongen!
En in Rufus trouwens ook. Weer een uitstekende bijdrage, fijn als hij erbij was!
De gehele top vier bestaat uit namen die je dat graag gunt bij deze laatste kans. Mick beloont zichzelf ook met een hoge positie. Zo goed als altijd van de partij en nu terecht op het podium.
Émilien verdiende ook een kroontje voor de naam. En dat terwijl hij midden in een PK-D zat! Dat deed hij ook twee weken geleden, tijdens het PK-C: een absolute liefhebber dus…

Natuurlijk hulde voor álle teamleden van de afgelopen tijd: ook olietanker William, topscorer Take, ‘ik-ben-beter-dan-Take’ Jan, de verrassende Daniel, de kleine Khang, de fanatieke Tako, de vakantieschakende Kayen, de leergierige Davids (allebei inderdaad!), de enthousiaste Joshua, berserker Abe, chatkoning Andrija, supertalent Raghav, de altijd trouwe An, puntensprokkelaar Tobias en schaakenergiebom Imre!

Ter afsluiting een vrolijk foto uit het archief. Kayen gaat op reis en neemt mee: het online schaaktoernooi!

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *