Rafael plaatst zich voor NK jeugd 2023

Rafael Goudriaan was het afgelopen weekend op het eerste van vier kwalificatietoernooien voor het NK Jeugd meteen succesvol: de 4e plaats in de categorie A jeugd (t/m 18 jaar) leverde een ticket voor het NJSK in Almelo (begin mei 2023) op.

Rafael bevestigt dat hij terug van weggeweest is. Met 5 uit 7 werd tijdens het kwalificatieweekend in Utrecht de goede reeks voortgezet. Vanaf nu kan Rafael het vizier op het NK jeugd richten!

Wie des te meer terug is van weggeweest: Pjotr ten Berge. Een jaar of vijf/zes jaar geleden verliet hij de jeugdafdeling, maar pardoes verscheen hij op de deelnemerslijst van het NK-A. En Pjotr heeft het absoluut niet verleerd, want hij komt gewoon met een 50% score (3,5 uit 7), tegen echt prima tegenstanders. Hij zet een TPR van 1590 neer. Welkom terug in de schaakwereld!
Afgelopen donderdag liet hij ook weer zijn gezicht zien bij de senioren, en was toen trouwens ook al in vorm. Leuk als spelers terugkeren bij de club!

Uitslagen

Het volgende kwalificatietoernooi voor het NJSK is in het laatste weekend (7 en 8 januari 2023) van de kerstvakantie en zal plaatsvinden in Den Haag. Doe mee en wie weet, plaatsen nog meer VAS’ers zich voor het NK!

Info over kwalificatietoernooien

Tekst: Cornelie Wiersma & Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *