Raghav de snelschaakkampioen

18 wedstrijden, 18 punten. Zo doe je dat! Raghav overheerste in zijn leeftijdscategorie (t/m 8 jaar)…
Zondag 16 oktober was het Nederlands Snelschaak Jeugdkampioenschap in Harmelen. Ook zes andere VAS-jeugdspelers lieten zich uitstekend zien. Hieronder (en hierboven) een paar in actie, gefotografeerd door Harry Gielen!

William kwam naar Harmelen toe met het idee om de C-groep te winnen. Wellicht had hij zich een beetje verkeken op de concurrentie, want de top drie werd bezet door ~2000-gerate spelers. Eigenlijk is zijn vierde plek (11 van de 18 punten) dus echt goed, maar de gretige William kon niet anders dan teleurgesteld zijn. Gelukkig geldt dat hij volgend jaar nog altijd kan uitkomen in deze categorie, dus er is hoop!
Max kwam hier ook opvallend goed mee. Hij is achtste geworden met 10 punten. De vorm van het Zwarte Veulen GP heeft hij overduidelijk vastgehouden, mooi zeg!
Voor Kayen geldt ook dat hij zich stevig standhield in deze groep. Na een wat lastiger begin knokte hij zich terug tot 9,5 punten. Erg netjes gedaan hoor.

Ryan deed mee in de A-groep en dat is geen makkie. Hij moest twee FM’tjes trotseren bijvoorbeeld. Gelukkig is zijn aanvalsspel uitermate geschikt voor het snelschaken. Met de 8 punten die hij bij elkaar gesprokkeld heeft, kan hij hartstikke tevreden zijn.

Met 50 procent van de punten kon Take met een gerust hart naar huis keren. Volgend jaar mag ook hij het nogmaals proberen in de B-groep, zo’n titel kan hij zeker pakken als hij blijft werken.

In de D-groep werd VAS vertegenwoordigd door schaker in hart en nieren Émiliën. Hij bewees zich weer sterk door met 11,5 punten naar de zevende plek te kruipen. Stiekem mengt hij zich behoorlijk met de Nederlandse top zo! Gelukkig maakt dat voor hem niet uit, zolang het maar leuke partijen oplevert.

En in de G-groep was het dus Raghav die elke partij won – hij is niet voor niets vicewereldkampioen snelschaken. Maar de beloning blijft maar uit. Jaloers keek hij naar de gigantische trofeeën van de hogere groepen, alleen moest hij het doen met het volgende aandenken:

Foto: Harry Gielen.

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *