SGA Jeugdexterne Eerste Klasse C: VAS C3 gooit hoge ogen

Afgelopen week was het weer tijd voor twee ronden externe SGA C-competitie Eerste Klasse. In deze divisie heeft VAS twee teams: de C3 en de C4. Hoe ging het dit keer?

VAS C4

Donderdagavond kreeg VAS C4 Almere C2 op bezoek. Opvallend was dat zowel Almere als VAS een nationale meisjestopper t/m 10 jaar in de gelederen had in deze C competitie, dus t/m 14 jaar: Emilia aan bord 4 bij Almere en Bregje aan bord 1 bij VAS, dus ze troffen elkaar niet. Emilia won haar beide partijen tegen Marco en David. Bregje won haar eerste partij en verloor de tweede partij van de avond.

VAS C4: toeschouwers rondom bord 1

Erg blij was het team met invaller Emiel (voor Ivan): ook voor hem een winst- en een verliespartij.

Zo werd het 2-2 en een 0-4 nederlaag. Marco en David, onze enthousiaste bord 3 en 4 spelers, kwamen er nu nog niet aan te pas. Maar als zij iets langer de tijd nemen, gaan de punten komen!

VAS C3 gooit hoge ogen

Op vrijdag moest VAS C3 aan de bak, een uitwedstrijd in Amstelveen tegen Zukertort C3. Onze C3 is een sterk team bestaande uit Olav, Saffran, Imre en Alex. Saffran was dit keer verhinderd; Bregje was bereid om in te vallen. Teamleider Daan zette haar prompt op bord 1!

VAS C3: Bregje, Olav, Imre en Alex (foto van Daan)

De C3 speelde geconcentreerd en goed in het Herman Wesselink College, de drie jongens zagen het duel ongetwijfeld als een mooie generale repetitie voor de Finale van het NK E Teams de volgende dag in Hoogkerk! Het team won twee keer met 4-0 van de Amstelveners en is nu koploper in de Eerste Klasse C.

Op donderdag 16 december vervolgen beide teams de competitie met Ronde 5 en 6. We hopen natuurlijk dat de pandemie geen roet in het eten gooit.

Stand en uitslagen Eerste Klasse C

Door: Cornelie Wiersma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *