SGA Jeugdexterne Hoofdklasse: AB1-team volgt stalorders op, C2 kent zware start

De Hoofdklasse is voor VAS erg belangrijk: op het spel staan kwalificatieplekken voor de landelijke Meesterklasse C. Volgend jaar zien we daar graag weer een team om onze talenten in kwijt te kunnen. Maar, er is één complicerende factor: dit seizoen mogen ook twee AB-teams meedoen aan deze competitie. Zij kunnen natuurlijk niet plaatsen, maar de scores tegen die teams tellen gewoon mee voor de eindstand. En laat één van die AB-teams van ons eigen VAS zijn. En laat die deze ronde tegen VAS C1 moeten spelen. Spannend!
Verder kan ik de lezer weer trakteren op een mooi verslag van teamleider Corinna. Zij volgt de partijen van VAS C2 op de voet. Deze keer moesten ze tegen het sterke Almere. Eén speler wist daar een flinke stunt tegen uit te halen…

VAS AB1 – VAS C1
We hebben weleens ervaring met tweede teams die ons eerste team hebben uitgeschakeld in teamcompetities; dat zou hier natuurlijk ook soort van kunnen gebeuren. Op de onderste twee borden van de AB1 zouden David en Felix S. het sowieso zwaar gaan krijgen. Het zijn twee erg enthousiaste spelers die erg snel vooruit gaan, maar respectievelijk Lennox en Raghav bleken een maat te groot. Geen schande!
Maar de 2-2 hing behoorlijk in de lucht. Felix L. wist te winnen tegen William op het tweede bord. Felix zet de laatste tijd prima resultaten neer, dat smaakt naar meer. Belangrijk dat hij blijft trainen, anders wordt je zo ingehaald door spelers als William. En die laat zich overigens niet uit het veld slaan: na deze verliespartij nam William weer moedig plaats achter een ander schaakbord om een senior van het bord te vegen.
Op het eerste bord was het verwachte resultaat een winst voor Take tegen Jan. Dan zou de match dus in gelijkspel eindigen: daar gaan de gemakkelijke titelkansen voor de C1! Wellicht zag Take de woede van de jeugdleider al aankomen? In een gewonnen stelling blunderde hij (per ongeluk?) mat. Jan straalde natuurlijk flink: hij haalde zo het winnende punt binnen. Een heel belangrijke!

Tekst: Samuel Cohn

VAS C2 – Almere C1
We wisten dat dit de nummer twee in weerstand was in onze poule, toch was het niet een geheel gelopen race! Almere is een sterke club, en wij, als tweede VAS team, speelden tegen hun eerste team.
De verrassing: Émilien (bord 3) wist vlotjes te winnen van Jeffrey Knol, die een rating van bijna 1400 heeft. Émilien zat ontspannen en alert achter het bord, hij gedijt goed in deze partijen zonder tijdsdruk.
Kayen (bord 2) koerste af op een remise tegen Agastya, echter maakte een foutje en zag de kans wegglippen. Émilien zag het gebeuren (zelf al klaar met zijn partij).
Lani (bord 1) en Tobias (bord 4) moesten het onderspit delven tegen hun (veel) sterkere tegenstanders De jonge Akshaj met rating 1678 hoort bij de Nederlandse top bijvoorbeeld.
Deze eerste rondes treffen we heel sterke tegenstanders. Goed voor de ontwikkeling, en de punten gaan hierna zeker binnenkomen.

Tekst en foto: Corinna Chardon

De tussenstand na ronde 2:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *