SGA jeugdexterne: gezellige slotronde

Op maandag 8 april kwamen de VAS-teams bij elkaar voor een gezamenlijke slotronde. Leuk om met zoveel fanatieke VAS’ers bij elkaar te komen!

Posities veiligstellen

Voor VAS C1 was de belangrijkste strijd helaas al gestreden. De eerste plek gaat dit jaar naar het beresterke team van SVAW. Die vereniging heeft een uitzonderlijk sterke generatie, leuk om te merken.
Om de tweede plek definitief te bemachtigen, moeten ze wel afrekenen met Chaturanga. Een niet te onderschatten team, want daar zitten stiekem sterke schakers tussen.
Alleen kwam ze niet echt opdagen. Ik heb de spelers maar zelf opgebeld en ze kwamen gelukkig hartstikke snel deze kant op. Alleen bleef het vierde bord wel leeg.
Raghav, Andrija en Émiliën wisten hun tegenstanders vrij soepel op te peuzelen. Op naar de landelijke C-competitie!

VAS is in deze generatie vooral beresterk in de breedte. We zitten met drie teams in de Hoofdklasse, dat is best ongekend volgens mij.
En het blijkt niet onterecht, want VAS C2 blijkt een subtopper. Ze eindigen met 7 matchpunten (van de maximaal 14). Op de slotdag moesten ze het opnemen tegen Zukertort C2.
Daar kwamen we een grappige tegenstander tegen. Hidde is namelijk sinds kort overgestapt naar VAS, zodat hij op vrijdag naar zijn scouting kan. Gelukkig blijft hij wel gewoon in zijn Zukertort-teams spelen.
Maar de VAS’ers vinden dat vandaag vast niet zo ‘gelukkig’. Saffran delfde het onderspit tegen Hidde. Olav en Baris wisten wel van hun serieus sterke tegenstanders te winnen, een goed resultaat! Ira was helaas niet in staat om de dubbele matchpunt binnen te slepen.

800 ratingpunten verschil

VAS C3 moest het tegen de kampioen opnemen. Dat zou niet makkelijk worden.
Helaas kwam een speler van ons niet opdagen, dat was niet netjes… De uitslag zou er niet door zijn veranderd hoor.
Het meest bizarre niveauverschil ontstond omdat Joel op bord 3 ging plaatsnemen. Kennelijk mocht dat, technisch gezien. Dus moest Joshua tegen iemand met 800 ratingpunten meer. Ik hoef denk ik niet het resultaat te verklappen.
Miel ging ten onder tegen Aden. Maar Joseph wist serieus partij te bieden tegen Sven, en dat is knap. Misschien stond hij even voordeliger, maar het tij keerde de verkeerde kant op. Er kwam een toreneindspel op het bord, en die blijken niet altijd remise. Joseph verloor, en was daar best boos over. Heel goed, om zo fanatiek te zijn!
Ze eindigen als zesde in deze achtkamp, en dat is verdienstelijk! Een goede leerschool voor deze spelers, die veel in hun mars hebben en een ontwikkeling gaan doormaken waar we zeker weten nog lang van gaan genieten.

Simultaan

VAS C4 wachtte tevergeefs op hun tegenstanders van Caïssa C2. Ze gingen maar gezellig een potje tegen elkaar spelen.
Totdat bleek dat Bregje, sterspeelster van VAS C1, ook vrij zou krijgen deze ronde. Ze vond het wel leuk om simultaan te spelen tegen VAS C4.
Harvey, Tabor en Marci gingen er vanaf, maar Shashank begon behoorlijke weerstand te bieden. Hij won zelfs van Bregje, heel knap!

Voor het grote feest moesten ze wachten tot negen uur. Toen waren alle wedstrijden van de Tweede Klasse afgerond en mochten ze de bekers in ontvangst nemen. Met 15 (uit 24) matchpunten komen ze bovendrijven op de tweede plek. Leuk om het seizoen af te sluiten met medailles!

VAS C5 haalde een mooie streek uit in deze slotronde. Ze moesten tegen Zukertort C4, en dat team leek hard op weg naar medailles. Maar dat laten we Zukertort niet zomaar doen natuurlijk.
We wonnen de eerste keer met 3-1. En de tweede keer ook gewoon: 2,5-1,5.
Dit kunnen we op de conto schrijven van Tung, Puck en Ted. David N verloor helaas beide keren. Een leuk team was dit (met ook Pengbo en Alexander), zoals je hoopt bij de VAS externe!

Communicatieproblemen

Bij het A-team blijkt dat 14-17 jarigen geen ster zijn in communiceren. Er kwam geen team op de been helaas. Ze hebben wel nog twee rondes te gaan, dus we zorgen ervoor dat ze er dan gewoon staan.

Voor alle standen, zie: https://sga.netstand.nl/scores/index/3

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *