Update online jeugdcompetitie: volhouden!

De echte liefhebber weet van geen stoppen. Gelukkig zitten er allemaal liefhebbers in het online jeugdteam van VAS. Hele vakantiereizen werden om het zaterdagavondschaakmoment heen gebouwd, goed bezig!
Voor de echte, échte liefhebber maakt het resultaat natuurlijk niet uit, maar goed: dan ben ik maar geen échte liefhebber. We staan nog altijd derde in het klassement en op dit moment is het motto: volhouden geblazen!

19 februari

Dit toernooi konden we Rufus, Tobias en Joshua weer eens spotten in de deelnemerslijst: leuk! En ook complimenten voor An, die met 20 punten kan terugkijken op een geslaagd toernooi.
Ondanks dat niemand de echte topvorm te pakken had (alhoewel Jan zich weer eens aardig bewees), eindigden we op een vierde plek.

26 februari

En dat deden we de week daarna over! De top vier bestaat uit dezelfde namen, alleen een beetje door elkaar gehusseld. We hebben duidelijk een flinke opschudding nodig, wie komt ze van onder eens aanvallen?

Eén speler verdient heel veel lof, want Mick was super bezig! Deze topscore haalde hij niet voor niets. Aangezien een foto meer zegt dan duizend woorden:

Mick met zwart speelt tegen een 2100+ speler op Lichess (dan heb je normaal gesproken een 1700 rating in het echte leven). Maar hier vindt hij op z’n dooie gemakkie een mat-in-drie.
Een prachtige variant! Na Dd4+ volgt logischerwijs Db2, aangezien anders mat op de onderste rij dreigt. En heerlijk: na Txb2 probeert wit maar b8D, alleen gaat Txb1 schaakmat met dubbelschaak!

Voor wie van nog meer puzzels houdt, William heeft deze week pas een paar leuke verzameld:

Of doe leuk mee met de Stelling van de Week!

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *