VAS C1 tweede in SGA-Jeugdcompetitie (t/m 14 jaar)

Vrijdag 17 maart was de slotavond van de Hoofdklasse van de SGA Jeugdcompetitie. Dat deze competitie nu al afgerond is, is het gevolg van het beperkte aantal deelnemers (6) in deze klasse waarin viertallen uitkomen die niet ouder zijn dan 14 jaar.

VAS had maar liefst drie teams in de Hoofdklasse, daarnaast waren er twee Zukertort-viertallen en één van SV Amsterdam-West.

VAS C2 en VAS C3 waren (nog) niet opgewassen tegen de andere verenigingen en tegen grote broer VAS C1 (hoewel C2 maar nipt verloor van C1) maar hebben wel veel geleerd van deze serieuze partijen met 55 minuten bedenktijd pppp op de klok.

Op de slotavond moesten ze dan ook nog eens tegen elkaar de degens kruisen in het Hermann Wesselink College in Amstelveen, waar Zukertort zorg droeg voor de apotheose van de externe met alle Hoofdklassers .

Vas C3 won op de onderste twee borden en kwam op een verrassende 2-0 voorsprong: Emiel won van Kayen, Tako van Tobias; de C2 pakte de bordpunten op de bovenste twee borden en kwam dus met de schrik vrij: Bregje won van Olav en Andrija versloeg Imre.

2-2 dus, het eerste matchpunt van de C3. Mooi dat in deze sterke divisie een punt is gepakt! De C2 won in ronde 3 van Zukertort C2 waardoor er in totaal 3 wedstrijdpunten veroverd werden en de 4e plaats in het eindklassement.

Kraker Zukertort C1-VAS C1

Een wedstrijd die er nog wel even toe deed om het SGA-kampioenschap (en plaatsing voor de landelijke Jeugdcompetitie C)! Zukertort stond één matchpunt voor op VAS (dat eerder in het seizoen gelijk had gespeeld tegen SVAW). Dus Zukertort had genoeg aan 2-2, VAS moest winnen om Zukertort voorbij te gaan.

Helaas bolwerkten Emilien en William (naar verluidt in een dramatische partij, waarvan de uitslag ook de andere kant op had kunnen vallen) het niet tegen de Amstelveners; Tobias P. won aan bord 4 en Raghav deelde het punt aan bord 2. Dat betekende een 1,5-2,5 nederlaag en dus ……. geen kampioenschap.

Felicitaties aan het sterke Zukertort C1 dat met een 100% score van 10 MP uit 5 wedstrijden de terechte kampioen is geworden.

Tekst/foto’s: Cornelie Wiersma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *