VAS-teams grijpen het metaalwerk bij TK-D

Op zondag 14 mei was in Almere het Teamkampioenschap t/m 12 jaar voor SGA-clubs. Als regerend kampioen zijn de verwachtingen hoog bij VAS. Maar het belangrijkste is een mooie dag hebben, met veel schaakplezier. Er doen immers vijf viertallen mee namens VAS, daar kunnen andere clubs niet aan tippen!

Omdat Zukertort met een onverslaanbaar sterrenensemble zou komen (dat bleek ook: ze wonnen letterlijk elk bordpunt), en we met de trainers echt niet konden kiezen wie in het eerste team thuishoort, hebben we besloten onze beste acht spelers te verspreiden over de eerste twee teams. Het doel: plek 2 en 3 bemachtigen. En zo ook twee keer kwalificeren voor de landelijke jeugdclubcompetitie.

Dat is gelukt, met VAS D1 netjes op de tweede plek en VAS D2 op de derde plek. Zo haal je het betere metaalwerk binnen!

VAS D1 had geen gemakkelijk dagje, maar gelukkig kwam het allemaal goed. Raghav had een zware dag op bord 1. Hij moest tegen de regionale toppers t/m 12 jaar, en die is hij nog lang niet ontgroeid. Zijn eindscore was een verdienstelijke 5,5 uit 7. Alex‘ toernooi ging met pieken en dalen. Gelukkig eindigde het met een piek en heeft hij zo een belangrijke bijdrage geleverd. Saffran was weer eens in uitstekende doen op het derde bord, leuk! Dominique had haar dagje niet en liet weleens kansen liggen die je in het eerste team niet kan overkomen. Ze scoorde 2 uit 7.

Bij VAS D2 was het de taak van Bregje om zich te weren tegen de grote namen. Tegen Achyuth leek ze bijna op een gelijkspel af te stevenen, maar zulke sterke spelers weten nog altijd valletjes op te zetten. Met 4,5 uit 7 kan ze echt wel tevreden terugkijken hoor, goed gedaan!
Olav ging op het tweede bord zitten en kende daar een goede dag. Hij won alles wat hij moest winnen! Imre was ouderwets aan het schwindelen geslagen. Teamleider Daan klaagde over zijn hart. De opvallendste naam was Thomas: op bord 4 kwam hij tot 6 uit 7: the best of the rest! Heel knap, hij heeft nu echt de volgende stap gezet. Dat wordt beloond met een mooie plek in de landelijke Meesterklasse D, gaaf!

VAS D3 had een zware eerste helft, toen het tegen allemaal topteams moest. Maar daarna wisten ze goed hun draai te vinden. Ze eindigden prima in de middenmoot. Miel kwam tot 3 uit 7 op bord 1. Het is leuk dat Koen-Yan nog altijd voor onze teams uitkomt! Je wordt wel roestig zonder wekelijkse clubavond: hij scoorde 1,5 punten. Harvey scoorde 2 uit 6, maar hij kan beter! Joshua behaalde de meeste punten van het team: op bord 4 scoorde hij 4 punten.

Bij VAS D4 deed vooral Jack het opvallend goed. Op het eerste bord tref je niet de makkelijkste tegenstanders, maar hij haalde toch 4,5 uit 7. An ontpopte zich echter als de topscorer: 5,5 punten op bord 2! Zijn broertje Khang scoorde 2 punten daaronder. En Hektor is echt wel een goed schakertje, maar wist vandaag niet verder te komen dan 1 punt op bord 4. Het team sprokkelde vijf matchpunten bij elkaar: ze nestelen zich knap in de middenmoot!

Bij VAS D5 ervaarden Nova en Jeanne een flinke off-day, kan gebeuren! Het team moest daardoor tevreden zijn met twee matchpunten. Ira had het loodzwaar op bord 1. Toch won ze zomaar van Hidde, een NK-D ganger! Caspar speelde uitstekend op het vierde bord en had een leuk toernooi met 2 uit 4. Hij is duidelijk aan het groeien, goed om te zien.
De grote topscorer in dit team was YiCheng. Hij maakt indruk met 5,5 punten uit 6 partijen. Net nieuw bij de club, en nog erg jong. Talent heet dat!

Het toernooi was heel strak georganiseerd en uitstekend geleid. Heel erg bedankt, sv Almere!
De eindstanden zijn hier te vinden: http://www.sgaschaken.nl/zukertort-d1-maakt-favorietenrol-meer-dan-waar/.

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *