VAS tweede op TK-E én beide teams door

Tekst: Edgar Mendelsohn (teamleider VAS E1)

Afgelopen zondag vertrok VAS met twee teams naar Muiderberg voor het kampioenschap van SGA NK TK-E. 7 rondes, 4 tegen 4. De eerste 6 teams plaatsen zich voor de halve finale in september, dus er stond wel wat op het spel.


Het 1e team van VAS bestond uit Raghav, Imre, Alex en Saffran. Het leek vooraf dat de strijd om het kampioenschap tussen dit team, Zukertort 1 en Almere 1 zou gaan, en dat bleek ook!
De andere 5 wedstrijden werden ruim gewonnen, maar Zukertort werd 2-2 en Almere werd een 3.5 – 0.5 nederlaag, met Imre die de eer redde. Gelukkig versloeg Almere ook Zukertort, en achter Almere eindigden Zukertort en VAS 1 precies gelijk – barrage!
Zenuwslopend: 3mins + 2secs tijdcontrole. Maar in de barrage was het hele team super scherp en won die met 4 – 0! 2e prijs dus, en naar de halve finale!
Imre was de uitblinker met 6.5 uit 7, maar iedereen deed het fantastisch.


Het 2e team van VAS bestond uit Kien, Ira, Harvey en Amira en stond onder leiding van Amina.
Hoe zouden zij het doen – zouden ze top 6 kunnen halen en ook meegaan naar de halve finale? Ja zeker! Uiteindelijk werd het team zelfs 5e, met bijna de helft van alle wedstrijden gewonnen, een zeer knappe prestatie.
Harvey was uitblinker met 4 gewonnen wedstrijden, maar de andere 3 volgden daar vlak achter, allen met 3 punten.
Vooral ontzettend knap ook van Ira, die nog maar 5(!!) jaar jong is. Het kleine zusje van Raghav laat zien dat haar broer niet de enige is met veel talent. 

Dit smaakt naar meer, op naar de halve finale in September!

VAS E2 in actie! (Foto: Amina)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *