VAS’ers overrompelen GP SVAW

Een mooie 83 schakers meldden zich in Amsterdam West voor de eerste Grand-Prix van het schaakseizoen. Leuk om met zo’n klassiek toernooitje te openen, en dat vonden de VAS’ers ook!

Ik tel maar liefst 23 van onze namen in de uitslagen, dat is meer dan een kwart van de deelnemers. Wat een percentage… En wat leuk dat we allemaal zo enthousiast zijn en al die toernooien willen spelen 🙂

We gaan ze allemaal af natuurlijk. En de topgroep bewaren we voor het laatst… Weet een VAS’er dit toernooi op zijn naam te schrijven?

Eervolle vermeldingen

Die zijn er voor Ira, die met 5,5 uit 7 een uitstekende score plaatste voor een derde plek.

En voor kersvers lid Shashank. Hij viel op bij de proefclubavonden, en nu doet hij dat ook op toernooien. Een tweede plek met 5 puntjes op zak! Op hem blijven we letten natuurlijk.

Maar daar stopt het zeker niet. Miel en YiCheng groeien beiden als kool. Allebei scoorden ze 5 punten, maar Miel mocht er met de officiële eerste plek vandoor. YiCheng kreeg de tweede plek. Deze jongens zijn niet te stoppen!

In de buurt

Een flink aantal VAS’ers kwam net een halfje tekort voor een podiumplek. Dan heb ik het over…

Pengbo, die zijn vorm prima doortrekt over de zomer heen. Jinchen, die helemaal uit Bloemendaal komt om speciaal dubbellid van VAS te worden: een mooi compliment! De altijd stabiele An. De fanatieke Joseph, een leuke aanwinst voor de club. Owen maakt ook op alle vlakken indruk, veelbelovend. En ook ontzettend dichtbij was Kayen, de ouwe rot in het vak.

Volgende keer scoren jullie wel dat halfje extra natuurlijk!

Veel nieuwkomers

Nog veel meer VAS’ers deden mee. Een groot deel daarvan zijn nieuwe namen voor de trouwe websitelezers. Niet gek, want we starten dit seizoen met 37 nieuwe aanmeldingen!

Heel mooi om te zien dat ze allemaal zo enthousiast zijn dat ze de weg naar deze toernooien vinden. Belangrijk, want met zo’n toernooitje kweek je vanzelf nog meer plezier.

Zusje Lan en broer Tung deden allebei mee, Zinedine kan geen genoeg krijgen van het spelletje, en Dylan speelde alweer zijn tweede GP.

Maar we zagen ook de ervaren VAS’ers Khang, Jeanne, Tako, Olav, Alex en Saffran hun best doen op het schaakbord!

Grote winnaar

Dan nu de topgroep, waar om de grootste eer wordt gestreden…

Hij was nog maar net terug uit Roemenië: Raghav schaakte daar het EK. Loodzwaar natuurlijk, negen dagen lang met elke dag een lange partij. Tegen verraderlijk sterke tegenstanders, dat was even schrikken. Hij was dan ook niet tevreden met de 4 uit 9 score.

In Nederland liet hij zien nog lang niet uitgekeken te zijn op het schaken. Hij maakte zijn winnende debuut in het volwassenteam van VAS 3 op zaterdag. En op zondag won hij zomaar even deze Grand-Prix. Gefeliciteerd!

Hij moest alleen een punt afstaan aan Émiliën. Een goede keuze: als het moet, dan maar aan een mede-VAS’er. Met 3,5 punten bereikte Émilien zelf een verdienstelijke derde plek. Imre werd laatste in de topgroep, maar boekte toch een TPR-overscore. Prima gedaan eigenlijk!

De volledige uitslagen komen spoedig online begreep ik. Check daarvoor de SGA-website!

Tekst: Samuel Cohn
Omslagfoto: via Anne Marthe
Artikelfoto: Vilas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *