Volle bak bij jeugdexterne

Alle acht VAS jeugdteams speelden maandag 6 februari thuis. Wat een gezellige boel!

De A’tjes geven weinig weg

VAS A1 trof vier Almeerse nieuwkomers en die bleken behoorlijk taaie schakers. Lennox en Felix moesten berusten in remise.
Jan weigerde gelukkig te rokeren en kwam in een wilde stelling terecht waar hij het materiaal won en zijn tegenstander niet. Take was weer eens als allerlaatste bezig. Hij vindt het ook veels te leuk op de club, hij is niet naar huis te slaan. Hij won zijn partij soepel, ondanks dat het zoveel tijd kostte.
Dat brengt de einduitslag op 1-3, een eerste echte testje voor het A1-team in de regionale competitie.

Het VAS A2-team had een relatief makkelijk dagje. Op het vierde bord kregen ze een gratis reglementair puntje tegen MSK A1. Rufus, Maurits en David B. moesten wel aan de bak en deden dat met succes!

VAS C1 wordt gered door Tobias

William was totaal van slag door zijn debacle in Muiderberg (een matige PK-C), dat hij maandagavond compleet vergat dat zijn team aantrad in de externe competitie. Wat is er toch aan de hand?
Het leverde bijna een gigantisch probleem op, want het vierde bord van de C1 (Émilien) was hartstikke ziek en moest al eerder afmelden. Dat zou een knullige manier zijn geweest om puntenverlies op te lopen in de titelstrijd tegen Zukertort… Ze moesten immers tegen het eigen VAS C3!
Teamleider Florence was al eerder fanatiek aan de slag gegaan om een invaller te zoeken, maar had de hoop opgegeven. Totdat opeens, zonder aankondiging, Tobias P. voor de deur stond. De held van de dag! Hij kwam op Williams plek en voerde het team naar de matchoverwinning door een soepele winst op Saffran. Verder wist Raghav te winnen van Emiel en Max bleek inderdaad sterker dan Tako.

VAS C2 een maatje te klein voor SVAW C1

(Tekst: Cornelie Wiersma)

Maandagavond 6 februari speelde onze C2 een externe wedstrijd tegen topteam SVAW C1. Amsterdam-West kopman Joel was de dag daarvoor met overmacht C-kampioen van de SGA geworden. Ook op bord 2, 3 en 4 was de tegenstander sterk; alledrie waren ook zij op het PK-C in de Top-10 geëindigd. 

Kortom, een sterke opponent én een leuke uitdaging!

Frappant was dat onze kopman Andrija twee dagen, dus zondag op het PK-C in Muiderberg en maandag voor de externe jeugdcompetitie, achter elkaar tegen Joel moest aantreden. Twee keer met zwart, twee keer helaas een nederlaag. 

Kayen aan bord drie kwam niet goed uit de opening en verloor. Tobias E. aan bord 4 hield heel lang stand en had zeker kansen op een puntendeling. Helaas lukte dat net niet. 

Aan bord 2 kon Bregje fraai remise maken tegen de nummer 4 van het PK-C. Knap! Ik vermoed dat Bregje (2011) van alle acht aan het bord de jongste was. De eer van de C2 werd zo gered: met een 0,5-3,5 nederlaag tegen een sterk SVAW moest ons viertal het doen. 

Taaie ronde voor VAS C4 en C5

De C4 kwam net tekort in de eerste confrontatie tegen Almere C1. Baris wist knap gelijk te houden tegen hun eerste bordspeelster. Ivan behaalde netjes een punt, maar dat bleek tevergeefs.
De ronde daarna was de uitslag eensgezind: alle vier verloren, ook Dominique en David R. kregen het niet voor elkaar.

Onze C5 blijkt het zwaar te hebben in de Eerste Klasse. De eerste match, tegen MSK C1, ging verloren ondanks een winst van Vihaan.
Maar er was er een lichtpunt te noteren in de rematch. Joshua en Koen-Yan brachten allebei een punt binnen voor hun team, mooi! Harvey, die barst van het talent, speelt alleen nog wat te impulsief als je nagaat hoeveel tijd er op de klokken staat. Met iets meer geduld, schaakt hij iedereen van deze klasse eronder.

Succesvol debuut in VAS C6

Het zesde team speelde sterk in deze ronde van de Tweede Klasse. Allebei de match-ups gingen met 3-1 gewonnen, gefeliciteerd!
Speciale aandacht voor Miel, die een vlammende entree maakt in onze teams. Het zat er aan te komen, want hij is ook goed bezig in de interne competitie. Leuk dat hij deze stap maakt, want je leert ontzettend veel van zo’n extra potje tegen nieuwe tegenstanders. Hij won beide partijen vandaag!
Verder kreeg ook derde bordspeelster Amira dat voor elkaar, ze maakt goede stappen. Broers Dani en Marci wisselden elkaars uitslagen om, allebei konden ze tevreden zijn met één punt.

Tekst: Samuel Cohn
Foto: Florence Berbain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *