William wint GP SVAW, veel VAS’ers in de top

Van de elf VAS’ers mochten zes met een beker naar huis, dat is opvallend veel natuurlijk. Alleen had maar eentje de absolute killermentaliteit om de onbetwiste nummer één van zijn groep te worden, en dat was William. Met een punt voorsprong won hij niet zomaar een groep, maar de A-groep. Hij verloor enkel van Joël – net als William binnen één jaar uitgegroeid tot Amsterdamse top – maar wist de rest koelbloedig af te maken.
En de kersverse GP-kampioen heeft zich al ingeschreven voor aankomende Zwarte Veulen GP (9 oktober)! Wie gaat het hem lastig maken?

In de A-groep was Andrija ook sterk bezig. Hij kwam met 4 uit 7 op de derde plek, in een sterk deelnemersveld. Maurits kwam daar immers niet verder dan 2 punten.
We kunnen nog genoeg andere derde plekken vieren – toch altijd leuker dan net tweede worden. Dat zijn Alex met een verdienstelijke prestatie (in groep C), Koen-Yan die echt stappen aan het maken is (in groep E), An die zich sterk weerde (in groep F). Deze drie haalden 4 uit 7.
Daniël snoepte daar nog een halfje bovenop en bleef zo Koen-Yan voor in groep E: zilver!

Tako bleef nét uit de prijzen. Bij hem bleek 4 punten niet genoeg (in groep D).
Olav heeft vaak iets meer speeltijd nodig – op zich hartstikke gezond. Deze zondag bleef het steken bij 2,5 punten (in groep C).
Kien is vaak van de partij bij zulke toernooien. Niet alleen slim, maar hij heeft zo elke keer een leuke tijd. Helaas gaf de score niet helemaal zijn talent weer, want dat waren 1,5 punten (in groep F).
Khang mocht meedoen in de laatste groep, maar die bleek verrassend sterk. Hij schaakte 3 punten bij elkaar – dat is een leuke score hoor!

Hier alle eindstanden in een overzicht: http://www.sgaschaken.nl/william-roolvink-winnaar-gp-amsterdam-west/
Dank aan de organisatie van SVAW, zo maken we er een bloeiend toernooiseizoen van voor de schaakjeugd!

Tekst: Samuel Cohn
Foto’s: Khoi Ho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *