Zwarte Veulen GP in gemoedelijke sfeer

Op een rustige zondagmiddag verzamelden zich 108 schakertjes en schakers voor ons eigen jeugdtoernooi. De Zwarte Veulen Grand-Prix. Dat is altijd een vrolijk schaakfeest, met lekker veel VAS-gezichten.

Het buitenschaakbord stond uitgepakt en wel op het schoolplein. Dat trok hordes enthousiaste kinderen en interessante schaakstellingen, te bewonderen voor iedereen.
Maar het populairst was natuurlijk het voetbalveldje. Het blijft immers een schaaktoernooi.

Vier eerste plekken!

In de hoofdgroep kwamen de VAS’ers niet echt uit de verf. An en Olav bleef steken op twee punten. Tung kwam wel een stuk verder met vijf punten, maar dat was niet genoeg voor een beker, zo bleek.

Gelukkig was het in de tweede groep wel vol prijs. Waar Tung met vijf punten met lege handen bleef, krijgt Tako in deze groep zelfs de eerste plek! Zijn onderlinge resultaten tegen de top van de groep was overtuigend genoeg. Het fanatisme betaalt zich zo toch uit.
Shashank eindigde met vier punten naast het podium, maar mag hier toch tevreden zijn dat hij een stabiele prestatie neerzet.

In de derde groep was het ook raak. Kien hield hier de eer van VAS hoog. Vijf punten, en dat levert ook hier een eerste plek op! Zijn schaakvorm is een rollercoaster. De weg omhoog is in ieder geval weer ingeslagen.

In de vierde groep zien we een leuke naam terugkomen. Jake was een jaar geleden lid. De broer van Luke wilde het wel weer proberen. Nog een beetje roestig, maar het zit er zeker in hoor! Hij scoort anderhalf punt bij zijn rentree.
De andere VAS’er hier, Aadith, eindigde in de middenmoot met 3,5 punten.

In de vijfde groep wemelt het van de VAS’ers. Eytan was hier het toppertje, met zes punten. Hij bleef daarmee wel steken op de tweede plek. Nog steeds hartstikke leuk, want Eytan harkt tegenwoordig altijd wel een prijsje binnen.

Puck mag in groep 5 ook met een beker naar huis. Ze had evenveel punten als de andere derde plek, maar die jongen was al vertrokken bij de prijsuitreiking. Dat voelt natuurlijk niet hetzelfde, maar toch fijn om die prijzenkast lekker op te kunnen vullen voor Puck.

Luke, die opeens zo lekker bezig is met toernooien, had vandaag niet zo’n topdag. Hij bleef steken op een puntje. Hopelijk drukt dat de pret niet! Vihaan kwam wel redelijk voor de dag, met drie winsten op zak.

In groep 6 hadden de VAS’ers het loodzwaar. We zien onderaan Ben en Khang met beiden 2 punten. Ben schaakte prima, maar vergat regelmatig dat-ie mat gezet kon worden. Gelukkig maakte het veel goed dat hij als enige won van de groepswinnaar.

Pengbo was onverslaanbaar in groep 7. Maar er bleek ook een andere jongen onverslaanbaar. Ze speelden tegen elkaar remise… Daarom krijgen ze allebei een beker voor de eerste plek, waarom niet! Pengbo schaakt zo een aardige prijzenkast bij elkaar.

Pengbo met zijn medewinnaar.

Dylan en Kayan zijn twee vrienden die samen de show hebben gestolen in groep 8. Kayan komt op de derde plek terecht, op gezonde afstand van zijn belagers. Dylan weet zelfs de hoofdprijs te bemachtigen. Het onderling resultaat met de nummer twee was beslissend. Hartstikke mooi!
Hierdoor waren ze wel te laat bij een verjaardagsfeestje, maar je moet wat over hebben voor succes.

Escher was present in de negende groep. Zij is iemand die haar tijd geweldig gebruikt. Menig trainer hoopt op zo’n goed nadenkende leerling. Helaas werkte de puntentelling vandaag niet mee. Ze wist één partij te winnen. Maar goed, dat is toch een strohalm.

Twee VAS’ers op het podium.

In de tiende groep gaan we namens VAS toch een succesje claimen. Luca was al naar het VAS-kamp geweest en wordt nu ook lid van de club. Hij deed alvast mee aan dit toernooi en laat zien dat hij een topaanwinst gaat worden. Met 5 punten hengelt hij de prijs binnen voor de derde plek.
Daniël kwam hier ook hartstikke verdienstelijk voor de dag en kwam tot 3 punten.

Luca bewondert zijn allereerste schaakbeker.

In de laatste groep speelde de jonge Jesse. Hij scoort een nette vijftig procent. Dat betekent lekker veel spannende partijen, en dat is het meest leerzaam. De prijsjes volgen snel!

Zie voor de volledige eindstanden: https://www.sgaschaken.nl/uitslagen-zwarte-veulen-gp/

Super-GP voor super-VAS’ers

Naast de Zwarte Veulen GP, mochten jeugdschakers met een hoge rating (1600 en meer) deelnemen aan een Super-GP. Dan speel je iets minder partijen, maar wel met meer tijd op de klok. En deze jongens zijn de prijsjes wel ontgroeit: hier wordt gespeeld om keiharde contanten. En dat motiveert onze oudere jeugd wel.

Want Émilien trekt de hoofdgroep overtuigend naar zich toe: €40 in de broekzak!
Maurits is onverslaanbaar: solide als altijd. Dit tempo past ook heerlijk bij hem. Hij deelt de geldprijs. Maar hij moest ook nog een prestatiebonus uitkeren aan een medeschaker, dus hield er maar €15 van over.
Kayen was ook lekker bezig in de derde groep. 4,5 uit 5 betekent natuurlijk de volle geldprijs.
Zie hieronder de uitslagen van de andere VAS’ers. Leuk dat ook Edward, Tobias, Alex, YiCheng, Hidde en Imre zich lieten zien op dit toneel!

Helden van de samenleving

Indeler Ivo kreeg het voor elkaar dat de bekers en prijsjes op tijd overgedragen werden aan de trotse winnaars.
De tafelleiders wisten problemen in de kiem te smoren. Dank aan: Vic, Wouter, Job, Justus, Arik en Edgar.
En bij de bar was het een gezellige aangelegenheid om wat te bestellen! Dat kwam door: Remy, Corinna, Saskia en Lars. Dankjewel!
En Florence was het betrouwbare gezicht bij de ingang, fijn om te hebben!
Verder super dat Imre en Tobias hun steentje bijdroegen met het opbouwen respectievelijk afbouwen – want dat zijn grote klussen.
Bij elkaar een select groepje dus, deze keer. Maar met hard werken lukt zoiets prima en kunnen we tevreden terugkijken.

Tekst: Samuel Cohn
Foto’s: Khoi Ho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *