Bekers van Zukertort ontvreemden

Het is traditie dat we bij de Grand-Prix van Zukertort zoveel mogelijk bekers winnen. Een kruistocht tegen onze aartsrivaal, zo kan je dat wel noemen. Deze generatie is nog altijd even fanatiek: de VAS’ers pakken een kwart van het zilverwerk!

Dodelijke effectiviteit

Hoogtepunt is het podium van de hoogste groep. Nummer drie: Tako. Nummer twee: Shashank. Nummer één: Alex.
Zie je daar een Zukertorter tussenstaan?
Hmm, even goed kijken. Dat zijn toch echt drie VAS’ers. Een authentieke podium sweep in groep A!
Knap gedaan van Tako, die zo z’n stappen stug voorwaarts zet. Top gedaan van Shashank, die prima terugveert van zijn Pupillendag. En fantastisch gedaan van Alex natuurlijk!

Eytan behaalt hier zijn eerste grote individuele succes. Hij wint zijn groep. IJzersterk van ‘m!

Laurens heeft zijn eerste beker verdiend. Gefeliciteerd! Hij werd tweede in de derde groep, en dat zal vast en zeker naar meer smaken.

Luke heeft die smaak in ieder geval al helemaal te pakken. Na een inspirerend TK-E wil hij nu elk toernooi afgaan. En dat is terecht, want hij komt hartstikke goed mee! Hij wordt hier derde.
En de tweede plek gaat naar de onvolprezen Lan, die mijn hoge verwachtingen maar waar blijft maken.

En dan zijn er de VAS’ers die helaas geen beker mee naar huis nemen, maar wel een heleboel (leuke) ervaringen. Emma en Escher maakten het gezellig. Pengbo en Khang kwamen goed mee in hun groepen. Kien had een zware off-dag en krabt zich vast achter de oren. Hoop houden, komt goed!

In totaal tellen we 7 van de 27 bekers in VAS-handen. Dat is weer een hele effectieve prestatie van onze delegatie!

Super-GP

Onderdeel van deze Grand-Prix is een elitetoernooitje voor hooggeratet/oudere spelers. Dat is een vierkamp, zodat ze met meer tijd kunnen spelen. Hier viel geld te verdienen en geen bekers. Dus eigenlijk een stuk minder belangrijk voor ons doel.

Niet erg dat een Zukertorter de hoogste groep van de Super-GP won dus. Op plek twee Imre, Joseph en Hidde. Laatstgenoemde is naast VAS-lid ook een Zukertorter, een historisch uniek dubbellidmaatschap.

Olav deelde de eerste plek van de B-groep. Dat is een mooi en motiverend resultaat! An deed hier ook mee, maar dat bleek een tikkie te zwaar nog.

Miel zat in de C-groep waar het niet makkelijk bleek. Hij moest tevreden zijn met 1,5 uit 3: een vijftig procent score.

Zwarte Veulen GP

Geïnspireerd? Op zondag 7 juli moeten we zoveel mogelijk bekers in eigen huis zien te houden! Dan is de Zwarte Veulen GP namelijk. Ook al is het ons eigen toernooi, de indeler blijkt niet omkoopbaar :-/
Informatie en inschrijving: https://www.sgaschaken.nl/zwarte-veulen-gp-super-gp/

Tekst: Samuel Cohn
Foto’s: Khoi, Reynold en Roland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *