Eindstand online jeugdcompetitie

Wat was het een feest om de kinderen weer in het echt te verwelkomen op de donderdagavond! Niet alleen voor de vrijwilligers een leuk weerzien, je ziet het ook aan de kinderen: allemaal ongelooflijk geconcentreerd in de les, enthousiast hun potjes spelend, en veel blije gezichten. Er zijn zelfs een heleboel nieuwe leden bij gekomen. Welkom!
Afgelopen donderdag vormde nog een herinnering aan de oude tijden: we hielden de prijsuitreiking voor de online competitie. Een stuk of veertig VAS’ers hebben actief deelgenomen aan al onze toernooien op de donderdagavond. De resultaten van maar liefst 17 rondes (zo lang duurde het!) hebben we bij elkaar opgeteld. Wie zijn de beste online schakers geworden?
Allereerst, sowieso hulde aan alle deelnemers: het is heel goed om het schaken zo bij te houden. En ook moeten we niet vergeten Ivo te bedanken. Hij heeft de laatste vijf rondes op Lichess georganiseerd, tot ieders plezier.

Eerste Klasse

Rufus eindigt als onbetwiste winnaar. Vanaf dag één greep hij de macht. Zo krijgt hij de beker, als beste online jeugdspeler van de club. Gefeliciteerd!
Het leek Rufus bijna niet meer te ontgaan, maar Mick kwam toch aardig dichtbij. Het lijkt erop dat hij aan behoorlijk wat zelfstudie deed, dat betaalt zich uit! Zijn tweede plek is een goede opmaat om volgend seizoen een gooi te doen naar het clubkampioenschap…

De twee opponenten tijdens het Buitenschaak: Rufus (links) voert een meesterzet uit, Mick zit rechts in het midden.

De derde plek van Émilien is heel knap. Hij staat namelijk in de boeken als ‘nog maar’ een Torenspeler. Maar daar was niets van te merken: groot talent dus. En daarom mocht hij met twéé bekers naar huis.
Voor de spelers van de Damegroep bestond ook een speciale prijs. Wat was dat spannend zeg… Imre wist met een eindsprintje nét een paar punten meer te scoren dan Oskar. Als trouwe aanwezige verdient hij dat ook zeker.

Imre zet zijn pion bij Buitenschaak, Roy zit naast hem (waarover straks meer).

Tot slot nog twee speciale prijzen. Veel kinderen van de wachtlijst namen deel, dus dat vormt een interessante categorie. Andrija werd achtervolgd door Jan, maar dat bracht hem niet van zijn à propos. Hij bleef meedraaien met de top van onze jeugd en is daarmee de beste nieuwkomer gebleken.
Iedereen die niet in de prijzen is gevallen, doet mee om gekroond te worden tot fanatiekste speler. Wie bleef het meest enthousiast doorschaken, ook al waren de toernooien online? Roy liet 16 keer van zich zien, dus die mocht ook een fraaie beker in ontvangst nemen. Die toewijding zien we graag!

NaamPuntenDeelnameSpeelgroepPrijs
Rufus28615Koning1ste plek
Mick24516Koning2de plek
Émilien21517Toren3de plek & Beste Torenspeler
Max14312Ladder
Andrija13014NieuwBeste Nieuwkomer
Jan11713Nieuw
Imre11316DameBeste Damespeler
Oskar11013Dame
Emiel9415Toren
Tako8714Toren
Alex8713Dame
Roy7916TorenFanatiekste speler
Joshua6410Koning
Lennox579Koning
Nova396Toren
Tobias369Dame
Douwe305Toren
David244Nieuw
Ingo203Ladder
Olivier162Ladder
Bram141Koning
Olav122Dame 

Tweede Klasse

In deze klasse deden de spelers mee van die les krijgen in de Stappen 1 t/m 2, oftewel de tweede speelhelft nu. Wie waren de beste van onze jongste jeugd?

De topplek was nagelbijten tot de laatste ronde. Saffran behaalde een paar goede resultaten en hield zomaar Raghav in. En toen had Raghav weer een absolute superdag, en sprong er nét overheen. Toen wisten we nog niet dat het de laatste ronde was, maar dat bleek dus genoeg!
Zodoende neemt Saffran de tweede prijs mee naar huis, en daar kan hij heel trots op zijn. Beiden gefeliciteerd!
Op de derde plek zien we een echte snelschaker. Marco zijn specialiteit was om héél veel partijen te spelen. Als je dat slim doet, levert het flink wat punten op. En dat lukte hem!

Vanuit de piongroep werd nauwelijks meegespeeld. Logisch natuurlijk, want dat zijn de allerjongsten. Maar bij de paardengroep was de opkomst groot: wie zou het hoogste eindigen? Met meer dan dubbel zoveel punten als zijn belager, kunnen we Kien een terechte winnaar noemen!
En ook hier delen we de prijs voor fanatiekste speler uit. Alleen hadden we een grappig probleempje. Twee spelers waren elke ronde komen opdagen. Hartstikke logisch, want dat zijn twee broers! Daarom verdienen ze samen de prijs; ze mochten de beker voor fanatiekste speler samen mee naar huis nemen: An en Khang. Overigens schaakten ze heel verdienstelijk, dus dubbel de complimenten 🙂

NaamPuntenDeelnameSpeelgroepPrijs
Raghav28917Nieuw1ste plek
Saffran28517Loper2de plek
Marco19517Loper3de plek
Kien16816PaardBeste Paardspeler
Robin13414Loper
An12517LoperFanatiekste speler
Aantarik11116Nieuw
Bregje825Ladder
Jack7111Paard
Phuong-nga6812Loper
Khang6717NieuwFanatiekste speler
Hadia5011Paard
Everest4611Paard
[engeltje]395
Reyansh275Nieuw
Daniel194Nieuw
Nayeli134Loper
Pepijn136Paard
Ivan122Nieuw
Kay22Paard 

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *