Online jeugdclubavond op donderdag

Instructie

De club is dan wel fysiek afgelast, online kunnen we de pret voortzetten! Op de tijden die jullie gewend zijn, organiseren we online schaaktoernooien. Zo kan iedereen in topvorm blijven. In dit artikel leggen we uit hoe je donderdagavond zonder problemen kan meedoen als jeugdlid.

Aanmelden bij de online jeugdclub

We hebben een club aangemaakt op de schaakwebsite chess.com. Je kan je gratis aanmelden en/of registreren voor zowel chess.com als de online jeugdclub via deze link: https://www.chess.com/login_and_go?returnUrl=https%3A//www.chess.com/club/vas-jeugd. Een ‘premium’ lidmaatschap is dus niet noodzakelijk.

We vragen of iedereen zijn voornaam kan verwerken in de gebruikersnaam. Als dat niet het geval is, zoals bij een bestaand account, vragen we of je een apart account kan aanmaken mét voornaam, of je bestaande gebruikersnaam wilt veranderen (via de accountinstellingen). Dat helpt enorm met het overzicht behouden namelijk.

Je kan daarna op elk moment de clubomgeving bezoeken door, eenmaal aangemeld bij https://www.chess.com/, via het menubalkje linksboven met je muis boven de chatwolkjes te zweven en als het submenu verschijnt, op ‘clubs’ te klikken. Dan verschijnt een scherm waar je jezelf kan doorverwijzen naar de club.

Klik je weg naar de VAS-club.

Vanwege administratieve redenen vragen we om dit op tijd geregeld te hebben. Voor donderdag 18:00, maar het liefst zo snel mogelijk. Wees vervolgens om 18:45 online, dan kunnen we beginnen met een leuke toernooivorm!

Aanmelden bij de VAS Discord

Om de gezelligheid van de schaakclub een beetje na te bootsen, hebben we een soort forum bij Discord aangemaakt waarbij VAS-leden zich kunnen aanmelden. Dit is uiteraard optioneel, maar zeker een aanrader.

Wat houdt deze website in? De toernooicoördinator kan belangrijke berichten delen via een spraakkanaal. Iedereen kan zo horen wanneer een volgende ronde begint, wat de stand van zaken is, en tussendoor ander nuttig commentaar meekrijgen. En via deze website kan gezamenlijk gechat worden, wat wij natuurlijk monitoren.

Het is simpel gedaan, een beetje gamend jeugdlid weet al hoe het werkt. Aanmelden voor de VAS-server kan via de volgende link: https://discord.gg/B5dnjUp. Nogmaals, gebruik een voornaam in je gebruikersnaam. Als het niet duidelijk is wie je bent, dan zullen we toegang moeten weigeren. Ook hierbij geldt, maximaal voor donderdag 18:00 aangemeld zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.