Online senioren clubavond op donderdag

Instructie

De club is dan wel fysiek afgelast, online kunnen we de pret voortzetten! Op de tijden die jullie gewend zijn, organiseren we online schaaktoernooien. Zo kan iedereen in topvorm blijven. In dit artikel leggen we uit hoe je donderdagavond zonder problemen kan meedoen als seniorlid.

We hebben namelijk een digitale club aangemaakt op de schaakwebsite chess.com.

Aanmelden bij Chess.com

Om lid te worden bij onze digitale club dien je eerst een account te beginnen bij de site. Een standaard account is gratis. Er zijn ook mogelijkheden tot een premium membership, maar dat is geenszins noodzakelijk voor onze doeleinden. Klik hier om de registratie te starten.

Aanmelden bij de online club

Je kan je na inschrijving bij chess.com gratis aanmelden bij de online club via deze link: https://www.chess.com/login_and_go?returnUrl=https%3A//www.chess.com/club/vas-senioren

Verzoek komt bij de administrator

Je verzoek tot aanmelding komt bij de administrator terecht. Dit is de persoon die de digitale club beheerd. Na acceptatie van het inschrijvingsverzoek ben je lid van de digitale schaakclub VAS.

kiezen van een schermnaam

We vragen of iedereen zijn voornaam kan noemen in de gebruikersnaam, of op een andere manier duidelijk kan maken wie die is.

Je kan daarna op elk moment de clubomgeving bezoeken door, eenmaal aangemeld bij https://www.chess.com/, via het menubalkje linksboven met je muis boven de chatwolkjes te zweven en als het submenu verschijnt, op ‘clubs’ te klikken. Dan verschijnt een scherm waar je jezelf kan doorverwijzen naar de club.

Klik je weg naar de VAS-club.

Wacht niet te lang met inschrijven!

Vanwege administratieve redenen vragen we om dit op tijd geregeld te hebben. Voor donderdag 18:00, maar het liefst zo snel mogelijk. Wees vervolgens om 20:00 online, dan kunnen we beginnen met een leuke toernooivorm.

Aanmelden bij de VAS Discord

Om de gezelligheid van de schaakclub een beetje na te bootsen, hebben we een soort forum bij Discord aangemaakt waarbij VAS-leden zich kunnen aanmelden. Dit is uiteraard optioneel, maar zeker een aanrader.

Wat houdt deze website in? De toernooicoördinator kan belangrijke berichten delen via een spraakkanaal. Iedereen kan zo horen wanneer een volgende ronde begint, wat de stand van zaken is, en tussendoor ander nuttig commentaar meekrijgen. En via deze website kan gezamenlijk gechat worden.

Het is simpel gedaan, ook voor de meer digibeten onder ons. Aanmelden voor de VAS-server kan via de volgende link: https://discord.gg/B5dnjUp. Nogmaals, gebruik het liefst een voornaam in je gebruikersnaam. Ook hierbij geldt, maximaal voor donderdag 18:00 aangemeld zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *