Ronde 11: Spannende ontknoping nadert

We naderen de grens van 30 mensen in de zaal. De clubavond wordt goed bezocht en dat is, zeker in deze lastig tijd, eigenlijk vooral heel positief! Wekelijks melden zich nieuwe enthousiastelingen aan. Schaken zit in de lift!

Aan het hoogste bord troffen Sierk en Niels van Dam elkaar. Na een ongebruikelijke zettenvolgorde waren ze in een soort Svesnikov beland. In middenspel werd druk gemanoeuvreerd. Niels kreeg na f4 een beter stellingen en Sierk moest hard werken om het bij elkaar te houden. De zet die hem daarbij hielp was een zet die hem eigenlijk een toren had moeten kosten. Niels miste de stap 1 wending in tijdnood en de stukken van Sierk kwamen tot leven. In een interessant eindspel ging Niels door zijn vlag. Beide spelers waren opgetogen over de strijd.

Floris revancheerde zich tegen Hans voor een klein dipje na zijn sterke start bij de club.

Joris en Matteo speelden een hele scherpe pot. Op een gegeven moment kwam er een mooi en zeldzaam motief van ‘lokken’ op het bord. Dit soort kansen zijn aan Joris wel besteed. Hij won op mooie wijze materiaal en de partij. Hopelijk volgt het fragment nog!

Jos en Ber waren het langst bezig. Het was in dit enerverende duel uiteindelijk Jos die aan het langste eind trok.

De partij tussen Huong en Elena leek in het vroege middenspel nog in evenwicht. Ergens in de tactische schermutselingen die ontstonden raakte Elena in de problemen en pakte Huong overtuigend het punt.

Tejo en Ben maakten beiden aanspraak op de winst in hun onderlinge partij. Aanvankelijk stond Tejo goed. Tot hij wat aan het goede doel doneerde. Ben vond dat hij deze geste niet onbeantwoord kon laten en doneerde wat terug. Uiteindelijk wist Tejo aan het eind met een smerige truc het eindspel te winnen.

Niels Hoefsloot had een zware avond. De structuur die hij had met had a2,b3,c3,c4 bleek erg statisch. Op de koningsvleugel was al het spel voor Daan die er dan ook hard doorheen ging. Daan meldt zich om de bovenste plaatsen!

Ryan verloor zijn eerste interne partij van dit seizoen (!). Een prestatie van formaat gezien zijn lijst tegenstanders. Tegen Roland kwam hij positioneel iets minder te staan. Het tegenspel kwam niet van de grond en Roland pakte het punt en hijgt in de nek van koploper Sierk.

Bas consolideerde zijn plek in de top met een overwinning tegen Dick

Samuel speelde tegen Bart. Samuel achter het bord bij VAS en Bart in Haren. Dat kan allemaal tegenwoordig. De partij werd helaas door een mouse slip beslist. Bart klikte in moeilijke stelling mis.

Remy nam het op tegen Khoi. Khoi is naar eigen zeggen klaar met het digitale schaak. Hij wil zijn tegenstanders fysiek zien lijden. Remy kwam gemangeld uit de strijd. Khoi verliep opgewekt het gebouw.

Milan en Tom speelden ook een lange pot. Tom ging op de experimentele tour. Een gedurfde aanval bracht Milan in de problemen. Hij kweet zich echter prima van zijn taak en aan het einde tekenden de heren de vrede.

Klik hieronder voor alle uitslagen

ronde-11-2021

Klik hieronder voor de stand na ronde 11

stand-r11-2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *