VAS Jeugd gaat van start

Na een aantal maanden online toernooien, buiten schaken en digitale clubavonden, hebben we de afgelopen twee weken kunnen genieten van het échte werk: een gezellige jeugdclubavond op het Cygnus Gymnasium. Iedereen zit mooi verspreid door de zaal en kan zo na tijden weer wennen aan het gevoel van houten stukken. Een kort verslag van onze seizoensopening.

***

Na elke zomervakantie organiseren we twee relaxte en vooral gezellige clubavonden. Het is een kwestie van inkomen en de nieuwe gezichten leren kennen. Dat zijn er flink wat trouwens: dertien nieuwe aanmeldingen!
Sommigen komen van een ander club en zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging, zoals Joshua en Bram. Anderen hebben het spelletje net ontdekt, zoals Angelique, Izzy en Rayan. Of neem Jean en Isolde, die volgen de familietraditie op, geïnspireerd door hun broers. En zo af en toe verschijnt er een verrassend talent, zoals Émiliën of Aran.
We zijn benieuwd wat het allemaal gaat brengen!

Afgelopen donderdag schaakten de kinderen mini-toernooitjes. Iedereen werd ingedeeld in een groep van vier kinderen en speelden onderling potjes tegen elkaar. Zoiets heet een vierkamp.
Je zag duidelijk dat Alex flinke stappen heeft gezet: zijn drie tegenstanders konden weinig anders dan toekijken op het bord. An behaalde het beste resultaat in zijn groepje (2,5 uit 3). Ook noemenswaardig zijn Jack, Nova en Roy, die allen twee punten haalden. Tot slot heeft Rufus zijn ambities duidelijk gemaakt in de sterkste groep. Dit seizoen is hij de te kloppen speler op de clubavond.

***

Deze donderdag staat indeler Bruno klaar om iedereen voor het echie aan het werk te zetten. De interne competitie gaat beginnen! Het wordt weer spannend: wie wint zijn groep en dwingt promotie af?
En de trainers hebben zich voorbereid voor de eerste stappentraining. Een gek jaartje ligt in het verschiet, want de examens van vorig jaar moeten we eerst nog even inhalen, in november. Maar eerst is het tijd voor een paar traditionele clubavonden. Iets wat we gemist hebben, we staan te popelen!

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *