Gemiste kans? Purmerend 2- VAS 3

door Benno Drewes

Bij veel sporten is de derde helft een belangrijk onderdeel van de sportdag. Ook bij het schaken is het analyseren na de wedstrijd om de gemiste kansen en blunders gelijk door te nemen altijd geanimeerd. Voor een teamcaptain begint de wedstrijd daarentegen al lang voor de eerste helft.

Vorig seizoen was het bij VAS 3 soms lastig om een compleet team op de been te krijgen. Zaterdag is een dag dat veel clubgenoten druk zijn met andere verplichtingen. Bij de eerste ronde ging dat dit seizoen makkelijk, 8 van de 9 spelers konden. De teamcaptain kon vervolgens rustig nadenken over een opstelling en zonder stress toeleven naar de wedstrijd. 

Een paar weken voor de tweede wedstrijd ging ik dus ook vol goede moed is informeren bij de vaste spelers van het team of ze konden. Dit keer kon niet iedereen, 5 uit 9, maar er was nog ruim de tijd om invallers te vinden. Ik was al aan het zoeken en toen kwam nog het verzoek vanuit VAS 1 voor een invaller. Gelukkig waren Andy, Rob, Jordi en Rufus bereid in te vallen. De opstelling was gemaakt en ik stond zaterdag klaar om richting Purmerend te vertrekken. Maar toen belde Milo, VAS 2 had nog een invaller nodig of ze Jordi mochten “lenen”. Op het laatste moment bleek Ryan nog te kunnen meespelen, heel fijn. Hiermee waren alle VAS teams compleet maar was VAS 3 wel iets verzwakt door het afstaan van Joris en Jordi.

Over onze wedstrijd kan ik helaas kort zijn. Goede remises van Ryan en Dick. Mooie overwinningen van Rob en Samuel. Samuel wist in een ingewikkelde stelling toch een paar pionnen mee te pakken en het vervolgens goed af te maken. Hiermee was een matchpunt binnen handbereik aangezien ik zelf een pion meer had in het eindspel. Helaas bracht mijn tegenstander een mooie pat dreiging in de stelling die ik niet op tijd zag.

Het gevolg was een 4,5 – 3,5 nederlaag, aan het eind dus geen matchpunten voor VAS 3, terwijl dit er wel in zat. Dat VAS 1 wint, VAS 2 gelijkspeelt en VAS 4 wint zorgt er toch voor dat het een mooie dag was voor VAS. Bedankt aan alle invallers voor hun flexibiliteit en enthousiasme. Dit is voor de teamcaptains altijd heel prettig, zeker als het op het laatste moment is.

Volgende ronde gaan we voor de eerste matchpunten om van de 0 af te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *