KNSB: VAS 2 laat kansen liggen tegen Eenhoorn 2

In klasse 3C is het team van De Eenhoorn 2 elo favoriet en VAS 2 de sterkste van de rest. In de eerste vijf ronden hadden beide teams een misstap gemaakt en het onderlinge treffen was in ronde 6.

VAS moest wel winnen gezien de achterstand in bordpunten. We hadden er vertrouwen in dat dit ook kon lukken.

Na iets meer dan een uur was er op de meeste borden nog weinig concreets te zeggen. Opvallend was dat Han niet met 1.e4 had geopend, Aran had een bedenkelijke puinhoop met een afgeslagen stukoffer, Jos leek optisch prettig te staan en Joris was in slaap gevallen op zet 12 en had 45 minuten achterstand op de klok.

Bij een tweede rondje wist Take te zeggen dat hij ging winnen, al begreep ik niet waarom, het voordeel bij Jos bleek niet te hebben bestaan, Aran was in een moeizame stelling terecht gekomen en Han kreeg een koningsaanval over zich heen. De stelling bij Joris op bord 15 bleek na afloop nog op het bord te zijn geweest in een partij van Hovhannisyan. Zet 16 van tegenstander Doggers was evenwel iets sterker.

Vlak voor de tijdcontrole kwamen de eerste resultaten binnen.

Jos had remise gespeeld, een logisch resultaat al was hij niet tevreden met een loperzet uit de opening. Han kon de druk op de H-lijn niet stoppen en ging ten onder door zwaar materiaal. Ook Aran raakte verstrikt in een hopeloze stelling, offerde nog een stuk  maar moest vrij snel daarna opgeven. Een remise van Joris en een zetherhaling bij David zorgde voor een 1½-3½ tussenstand.

De andere borden gaven ons echter goede hoop.

Take had zijn slechte stelling weten om te draaien en ging vol voor de winst in een technische stelling met een pion meer. Pim en Roland stonden gewonnen. Minimaal 4-4 was de prognose en het extra halfje leek er ook te komen.

Het eerste goede nieuws kwam van Roland. Hij had zijn gewonnen stelling vermoedelijk in remise laten lopen maar kreeg daarna wat hulp van zijn tegenstander. De tweede kans werd verzilverd en de tussenstand daarmee 2½-3½.

De stelling van Pim was nog steeds gewonnen maar bij Take bleek de winst toch lastig. Een goed paard tegen een slechte loper met een pion meer is moeilijk.

Omdat de verslaggever niet alles wat daarna heeft plaats gevonden op de borden heeft meegekregen maar het moest doen met de blikken de toeschouwers moeten we constateren dat er daarna nog een heleboel is gebeurt. Uiteindelijk lukte het zowel Pim als Take niet om de vis op het droge te slepen en moesten beide berusten in remise.

Uitslag 3½-4½ voor de tegenstanders die daarmee een enorm voorschot op promotie hebben genomen.  Het was niet onze dag!

VAS 2RatingCaissa-Eenhoorn 2RatingRonde 6
Vuure van, J.J. (Joris)2092Doggers, P. (Peter)2142½ – ½
Sinke, H. (Han)2087Manshanden, N.M. (Nick)21230 – 1
Snijders, T.J.J. (Take)1984Verweij, D.Z. (David)2051½ – ½
Ghijsen, P. (Pim)2048Geerts, A.C. (Alexander)2141½ – ½
Köhler, A. (Aran)2015Brink van den, P. (Peter)21550 – 1
Hacken ten, J.F.P. (Jos)2030Deen, R.J.P. (Ron)2065½ – ½
Kleeman, D. (David)2008Broersen, S. (Sjors)2064½ – ½
Daamen, R. (Roland)1999Langedijk, A.M.N. (Ardjan)20231 – 0
Gemiddelde Rating:2033Gemiddelde Rating:20963½-4½

Joris van Vuure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *