SGA: VAS pakt koppositie in Hoofdklasse

De wedstrijd tegen Caïssa 2 was voorlopig de laatste wedstrijd van Anton Lysakov bij VAS. Hij gaat Amsterdam weer verlaten. Hij sloeg vrijwel geen interne competitieronde over speelde mee in de SGA competitie en de KNSB-competitie en was in heel veel toernooien te bewonderen. In zijn laatste wedstrijd won hij een technisch eindspel heel vlot en sloot hij de competitie af met 4/4. Meer dan zijn 100% score gaan we zijn aanwezigheid missen op de club. Het was een plezier om met je in een team te mogen zitten Anton!

De tegenstander was opgekomen zonder Christophe en Shklovskiy en had twee invallers op de eerste borden neergezet. Het zou moeten lukken deze ronde.

Een blunder van SGA voorzitter Pijlman in en prima stelling opende de score voor VAS. Anton L maakte de 2-0 en op de overige borden stond het prima.

Op bord 1 miste Anton Sinev enkele winstkansen in een partij die niet op zijn normale niveau werd gespeeld. Anton kan enorm goed schaken maar laat soms partijen heel makkelijk remise lopen.

Een redelijke partij van Bas bracht de score op 3½-½.

Take had in de KNSB kansloos verloren van Kees Sterrenburg en mocht nu weer aantreden tegen deze partij was van de kant van Take nog slechter dan de eerste maar hier kreeg hij hulp van zijn tegenstander die niet goed reageerde op een zwindel. Uiteindelijk wist Take remise overeen te komen. Daarvoor had Jos al verloren van de sympathieke Zhengke Zhou. 4-2 met twee goede stellingen nog over.

Daan in ’t Veld overspeelde zijn tegenstander vanuit de opening, greep mis in gewonnen stelling maar won toch. Als laatste was Jan Freudenberg bezig. Het is zijn tweede externe partij voor VAS en deze keer won hij overtuigend. Goede opening, goede afwikkeling en in de technische fase geen ongelukken ondanks tijdnood.

Omdat Amsterdam West zijn wedstrijd verloor staan we weer bovenaan met 6 punten uit 4 duels en een sloot bordpunten meer dan de concurrentie.

Volgende ronde tegen Caïssa 1.

VAS 1RatingCaissa 2RatingRonde 4
Sinev, A. (Anton)2274Kuijken, F.D. (Felix)1666½ – ½
Haver, B.A. (Bas)2325Sleeckx, A. (Alexander)19101 – 0
Veld in ‘t, D. (Daan)2188Hummel, P. (Paul)21611 – 0
Freudenberg, J.F. (Jan)0Polak, A. (Alexander)21531 – 0
Hacken ten, J.F.P. (Jos)2030Zhou, Z. (Zhengke)21150 – 1
Snijders, T.J.J. (Take)1984Sterrenburg, K. (Kees)1930½ – ½
Vuure van, J.J. (Joris)2092Pijlman, R.W.J. (René)18301 – 0
Lysakov, A.S. (Anton)1988Suyderhoud, W.C. (Wim)17961 – 0
Gemiddelde Rating:2126Gemiddelde Rating:19456-2

Joris van Vuure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *