Nationale Pupillendag is grote uitdaging

Vier VAS’ers speelden op zaterdag 22 juni de Nationale Pupillendag. Ze plaatsten zich via het regionale SGA-toernooi. Dat was een groot succesverhaal… Landelijke blijkt het een stuk pittiger voor de VAS’ers: leerzaam!

Shashank had serieuze kans gemaakt bij de F-categorie (t/m 9 jaar). Helaas lukte het niet tegen de sterkste tegenstanders. Daardoor kwam hij uiteindelijk niet verder dan 3,5 uit 7.
Hopelijk doet dat uiteindelijk niets af aan het plezier! De dag erna was hij alweer zwaar aan het overperformen bij de GP Zukertort, dat kan soms snel gaan.

Leuk was dat Harvey toch mocht meedoen bij de F’jes. Er bleken genoeg plekken vrij. Hij maakte zijn vrijkaartje waar door een redelijke 3 uit 7 te scoren.

Het succes kwam natuurlijk van Ira! De G-Meisjes bleek een hartstikke competitieve deelnemersveld. Het was hard werken voor haar, en daarmee scoorde ze 5 uit 7. Dat betekent tweede van Nederland bij de meisjes t/m 8 jaar: knap!

Johan is een hartstikke boeiende schaakleerling bij ons. Zijn schaakbegrip is absurd hoog voor zijn leeftijd, en hoe hij puzzels oplost kunnen velen nog iets van leren.
Maar bij partijen komt dat allemaal nog niet bij elkaar. De oplossing is: meer spelen! Hij heeft nog weinig toernooien achter de rug namelijk. Gelukkig is dat precies wat hij hier doet.
Met 3 uit 7 in de allerjongste H-categorie (t/m 7 jaar) heeft hij een score om volgende jaren te verbeteren 🙂

Zie alle eindstanden en uitslagen op: https://www.nationalepupillendag.org/pairings-en-standen-2024/

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *