Bregje is kampioen en maakt debuut op website

Iedereen keek natuurlijk met spanning naar de slotrondes van het NK-ABC, om de VAS’ers aan te moedigen. Want zowel Bregje als Take waren super bezig. Zouden we VAS-winnaars krijgen?

Geen vuiltje aan de lucht

Uiteindelijk is het Bregje die het meest standvastig bleef. Zij is meisjeskampioen t/m 14 jaar geworden, heel netjes!

Ze kwam goed uit de startblokken en at iedereen levend op. Tegen Elia had ze het heel zwaar, in de derde ronde. Maar daar komt haar geniepige stijl helemaal tot uiting: wachten en wachten en opeens beter staan.

Die winst bleek de belangrijkste horde die ze heeft overgesprongen. Ze wilde dat de laatste ronde nog ergens om ging, dus speelde tussendoor een prima remise.

Geen vuiltje in de lucht, hoor. Het moest gek lopen om bij de slotronde het weg te geven. Stabiel en stoïcijns als ze is, won ze haar laatste partij.

6,5 uit 7 bij de beste meisjes t/m 14 jaar, dan laat je er geen gras over groeien.

Een leuke bijverdienste: zij mag nu meedoen aan het WK Meisjes t/m 14! Dat wordt een spektakel.

Onze kersverse kampioen was zo aardig om zelf een partij uit te kiezen en te voorzien van commentaar. Wat leuk!
Ze maakt dus haar debuut op deze website. Zo kunnen we in het brein van een kampioen kijken. We worden getrakteerd op een lekker aanvalspotje. Kijk en lees maar mee…

Ieni-minikansjes

Wat kwam hij toch goed mee op het NK-A. Na ronde 4 en 5 stond Take trots gedeeld eerste.

Haters zeggen dat het door een gelukkige pairing kwam. Maar iedereen zag dat Take fantastisch speelde. Elke partij domineerde hij. De tegenstanders hadden niks te zeggen.

Maar tja, het zit ‘m in héle subtiele details op dit niveau, wil je dat punt echt over de streep trekken. Er wordt simpelweg heel goed geschaakt, want iedereen is op z’n best hier.

De ieni-minikansjes die er waren, zag Take niet. Maar dat is ook niet erg. Alleen de computer had die gespot. Toch sloeg Take zich regelmatig voor z’n kop. Op zich jammer, want hij mag hartstikke trots zijn op het getoonde spel. En soms is een dosis geluk wel handig, dat moet mee zitten.

De grote test kwam in ronde 6, toen hij topfavoriet Leandro tegenover zich had. Hij verdedigde zich kranig, verbaasde zich soms over Leandro’s zetten. Maar die Leandro bleek hele goede plannen te hebben. Het was niet te keepen en dat leverde Take’s eerste en enige nul op.

Hij sloot het toernooi in stijl af door weer remise te spelen, terwijl hij de hele partij – van a tot z – echt beter stond. met 4 uit 7 kan hij zichzelf officieel de vijfde beste jeugdspeler van Nederland noemen.

Toch leuk, wie had dat gedacht toen hij op zijn veertiende even kwam binnenlopen op de club?

Hier zijn mooiste beukpartij, waar alles wel lekker viel…
Let op het speelse Pg4-offer. En we zien ook hoe Take best wel vaak weigert te rokeren. Dat garandeert spanning!

Onverminderd enthousiast

Het is hier al heel vaak gegaan over tijdnood. Ik heb vergelijkingen getrokken met hypotheken, maar kennelijk had dat geen effect. Misschien moet ik ook prikkelendere analogieën verzinnen voor 14-jarigen.

Allerlei regels en probeersels zijn de revue gepasseerd. William heeft niet de discipline voor de vijfminutenregel. De drieminutenregel met spaaroptie gooide hij met het badwater naar buiten.

Clubwatcher Niels merkte het nog op: wat speelt die William op een hoog niveau. Hartstikke goede zetten allemaal.

En eigenlijk ook in tijdnood is het schrikbarend hoe weinig fouten hij maakt.

Maar ja, als je twintig zetten in vijf minuten moet verzinnen, dan gaat het toch ergens net mis genoeg en kantelen de eindspelen in zijn nadeel. Hij wordt gedeeld laatste met 2 uit 7.

Een vervelend toernooi voor William. Maar hij is niet iemand die zich hierdoor laat wegslaan. Onverminderd enthousiast blijft hij doorgaan met het leven. En des te meer stort hij zich op de geheime krochten van Krachtschaak™!

En niet vergeten: hij begon het toernooi met een práchtige winst die je gezien moet hebben. Even doorklikken hoor:

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *