Bregje maakt reuzensprong en titelhouders opgepast

Al vaker is beschreven hoe Bregje grote stappen maakt. En hier zien we weer een reuzensprong die de lijn opwaarts bevestigd. Ze wordt tweede in het weekendtoernooi in Hilversum, in de groep t/m 1950! Daarvoor moet je zes rondes een topniveau bereiken. En dat deed ze feilloos.

Concentratieboog

Bregje is ongeslagen gebleven. Ze moest onderweg een halfje afstaan en kwam in de slotronde tegen iemand die zelfs alles gewonnen had. Uiteindelijk moest ze vrede hebben met een tweede remise dit toernooi.
Gelukkig is de tweede prijs hier alsnog hartstikke knap! Ze scoort met 5 uit 6 een toernooiprestatierating van 2156. Hier komt weer een grote ratingsprong aan, leuk!

Kwade tongen beweren dat scoren op een weekendtoernooi niet hetzelfde is, omdat jeugd beter kan tegen de vele lange schaakpartijen achter elkaar. Gelukkig geloof ik daar niet in: ook jeugd wordt uitgeleefd door zulke lange zitsessies, het schoolhuiswerk tussendoor en de TikTok-concentratiebogen. Gewoon een gelijke strijd dus!

Verder opvallend dit toernooi: Take. Hij wist namelijk remise te houden tegen een grootmeester! GM Thomas Beerdsen. En dat is een echte grootmeester hoor. Hij heeft zijn titel pas geleden binnen gehengeld.
Het toernooi kon daardoor niet meer stuk. Maar een absolute topprestatie zat er daarna niet in. Wel voor onze Khoi, die gedeeld tweede is geworden.

Raghav was ook van de partij. Zijn resultaten zijn niet onredelijk – op niveau. Maar hij hoopt natuurlijk altijd op meer.
Daarvoor moet je wel zorgvuldig spelen, en dat vergeet hij in ieder geval één ronde. Take schrok zich een hoedje toen hij naast zich zag hoe Raghav onnodig zijn stuk voordeel wegblitzde.

Rapid spelen

Gelukkig ging het voor Raghav een stuk beter een week geleden. Hij nam toen deel aan het Open NK Rapid. Toen versloeg hij een FM en IM! 5 uit 9 was een mooie eindscore. Hij speelde ook tegen sterke jeugdspelers als Noah Ritzerveld en Sascha Kurt.

Het Open NK Rapid Jeugd moest hij laten schieten voor de VAS-teams in het TK-E. Maar hier gaven Émilien, Joseph en Alex wel acte de présence. Ze reisden helemaal af naar Helmond!
Helaas kan ik op de website geen standen vinden, dus ik ga ervanuit dat ze het hartstikke goed gedaan hebben.

Tekst: Samuel Cohn
Foto’s: Cornelie en Florence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *