Felix haalt uit op slotdag JCC

Zaterdag 5 juni was de derde en laatste dag van de landelijke Jeugdclubcompetitie 2020-2021. De eerste speeldag (3 oktober) was nog fysiek achter het bord; de tweede en derde speeldagen waren toch weer noodgedwongen online. VAS deed met twee teams mee in de JCC C (t/m 14 jaar), onder de namen VAS C1 en SGA C1.

Beide viertallen hadden een matige slotdag. VAS C1 (Jule, Rufus, Brent en Lan) speelde twee keer gelijk (tegen Zukertort en DSC uit Delft) en verloor het duel (1-3) van het Groningse Staunton waarmee twee matchpunten werden toegevoegd aan de zes die op de eerste twee dagen waren vergaard.

Het tweede VAS viertal (Ingo, Mick, Kayen en Felix) won zaterdag in de eerste ronde mooi met 3-1 van RSR Ivoren Toren C1, de duels tegen Zukertort en Staunton gingen helaas verloren.

Gelukkig kunnen er toch ook uitstekende prestaties vermeld worden: Felix won zaterdag zijn drie partijen! Op de tweede speeldag (22 mei) debuteerde hij in ‘SGA C1’ (met 1 uit 3) en nu dus een fraaie 100% score aan bord 4. Ook bord 3 speler van VAS C1 Brent deed het zaterdag met 2 uit 3 goed.

VAS C1 eindigde op de zevende plaats in deze JCC C; SGA C1 werd negende in het eindklassement. Beide teams haalden acht matchpunten; de bordpunten maakten het verschil (17,5 tegen 15).

Uitslagen JCC

Door: Cornelie Wiersma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *