Jeugdexterne: Hoofdklasse en Eerste klasse prooi voor VAS

Afgelopen week werden de slotavonden gehouden voor de externe jeugdcompetitie van de SGA. Heel spannend was het eigenlijk niet, maar er werd reikhalzend uitgekeken naar de officiële prijsceremonie. Want VAS toont zich ouderwets dominant. Het eerste team mag zich de allerbeste noemen van de SGA, het derde team wint de Eerste Klasse met overmacht en promoveert.

(Foto: Khoi Ho. De C3 viert hun prijs in Muiderberg!)

Hoofdklasse: toppers aan het werk

De laatste match moest het vlaggenschip, VAS C1, tegen het Caïssa van de bij ons bekende Andrija. Maar dat bleek geen grote horde: 4-0. In totaal hebben ze twee keer een matchpunt moeten afstaan. Het totaal van 16 matchpunten uit 9 wedstrijden is overweldigend hoor, vier matchpunten meer dan directe concurrent Zukertort C1.
Complimenten! Jan voor zijn winnaarsmentaliteit in de voorbereiding (en natuurlijk op het bord), William voor het overleven in tijdnood, Lennox voor zijn ervaren kracht en rust en Raghav als stabiele puntjesstofzuiger, al helemaal in de belangrijke matches.
Alleen, onze C1-spelers (en teamleiders) zijn bloedfanatiek, en vonden het toch wel een smetje op hun blazoen dat het AB-team van Zukertort meer punten haalden. Dat maakt natuurlijk praktisch niet uit, want de stand wordt opgemaakt uit de C-teams. Maar ja, je wilt toch wel echt de állerbeste zijn. Zo blijven onze jongens in ieder geval hongerig naar meer…

De slotavond was overigens in Almere, maar bijzonder genoeg moesten VAS C2 en AB1 dáár tegen elkaar. Ze hielden elkaar in evenwicht. Take won reglementair en Felix L. voltooide zijn sportieve taak, maar vooral Émilien en Aran lieten goede vorm zien.
In de eindstand staan ze ook naast elkaar in het midden, maar het AB-team heeft mooi vier matchpunten meer. Overigens kan het C1 team hartstikke trots zijn: hiermee eindigen ze boven de eerste teams van de twee andere grote clubs Almere en Caïssa, en ruim boven het andere tweede team. Wat een breedte!
Maar de reis naar Almere betaalde zich helemaal uit toen ze voluit mochten klappen voor het C1-team bij de prijsuitreiking.

Gouden medailles voor de C1! (Foto: Jana)

De eindstand en uitslagen: http://www.sgaschaken.nl/jeugd/teamcompetitie/

Eerste Klasse: twee uitersten

VAS C3 eindigde met 24% meer matchpunten dan de directe belager. Dat is een gigantische marge. Ze waren dan ook al dik kampioen voordat de laatste ronde begon. Bijzonder, want straks zitten we met maar liefst drie teams in de hoogste klasse 🙂
Wie zijn deze kanonnen? Olav was de trouwe kopman, Imre de topscoorder, Alex en Saffran schaakten met overtuiging en plezier! Ik ben benieuwd hoe ze het volgend seizoen gaan doen, ze zijn inmiddels wel toe om met langere partijen om te gaan.

Voor de C4 verliep het seizoen niet even soepel. Op een gegeven moment was het overleven, maar dat hebben ze gedaan door de handhaving tóch te garanderen.
Gelukkig nam Bregje het team weer op sleeptouw. En Koen-Yan blijkt een gouden aanwinst. Ons nieuwe lid schaakte de laatste twee keer mee en wist indruk te maken. Ook op de laatste avond sleepte hij een matchpunt binnen.

Eventjes inkomen met de C4. (Foto: Cornelie)

De eindstand en uitslagen: http://www.sgaschaken.nl/jeugd/teamcompetitie/1e-klasse-c/

Tweede Klasse: bofkonten van de C6

De slotavond op woensdag kwam onze C6 helaas totaal niet uit, ze moesten zelfs verstek laten gaan. Hun tegenstanders, onze C7, hadden daarmee ook vrij.
Gelukkig kon de C5 wel hun kunsten laten zien tegen Caïssa C2, maar kwamen net tekort. Bij Jack lukte het tweemaal niet. Maar Thomas wist de eerste match een puntje voor de eer te halen. En Vihaan kreeg dat in de revanche voor elkaar. Dominique behaalde toen ook een verdienstelijk halfje. Knap uiteindelijk, want hun tegenstanders eindigden uiteindelijk met de dikke groepswinst.

Voor de C6 betekende dat heel veel geluk. Ze kwamen met de schrik vrij en vonden zichzelf ondanks hun no-show op de derde plek. Dan zullen ze de rest van het seizoen ook goed gespeeld hebben, en dat klopt! Complimenten aan Kien, Daniël, An en Hektor (en invallers Marten en Thomas).
De medailles komen eraan, deze clubavond!

De eindstand en uitslagen: http://www.sgaschaken.nl/jeugd/teamcompetitie/2e-klasse-c/

Op naar volgend seizoen

Tot slot bedank ik graag alle teamleiders. Kan best wat energie kosten: iedereen bij elkaar krijgen, zorgen dat je op de juiste plek terecht komt, invallers regelen. Top gedaan Madeleine (AB1), Sander/Jana (C1), Corinna (C2), alle ouders van de C3, Cornelie (C4), Wouter/Amina (C5), Van/Pokon/Hans (C6) en Sandra (C7)! En de grootste dank aan Florence, die zich opwierp als onze externe competitieleider om te zorgen dat de thuiswedstrijden vlekkeloos konden verlopen.
Met zulke mensen kunnen we VAS laten bloeien! Volgend jaar voorzie ik zo weer een mooi teamcompetitie 🙂

Tekst: Samuel Cohn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *