VAS E1 door naar Halve Finale, E2 ongelooflijk dichtbij

Afgelopen zondag speelden twee teams van VAS mee in de Halve Finale van het NK E (geboren 2011 en later). Met een aantal auto’s reden we naar Muiderberg, waar het allemaal ging gebeuren.

VAS E1 bestond uit (vanaf 1e bord) Raghav, Olav, Imre en Alex. Een supersterk team, en inderdaad hebben ze de finale gehaald. Uitblinkers waren Alex en Raghav, met 6 en 5.5 uit 7. Imre en Olav waren ook prima aan het spelen maar haalde iets minder punten. Uiteindelijk is de E1 op afstand van nummer vijf 4de geworden in hun poule en kan zich daarom opmaken voor een trip naar Groningen, waar de beste 16 teams van Nederland zullen strijden om de eer.

VAS E2 bestond uit (weer vanaf bord 1) Saffran, Bregje, Phuong-nga en Daniel. Absolute uitblinker was Bregje, met maar liefst 7 uit 7! Zelfs toen een tegenstander een onreglementaire zet speelde was ze niet uit haar focus te halen. Ze was heel gedegen, rustig en geconcentreerd. Een topper! 
Saffran en Daniel hebben ook heel verdienstelijk beide 2.5 punten gehaald, Saf op 1e bord en Daniel als last minute invaller. En Phuong-nga won haar laatste pot en ging dus met een lekker gevoel naar huis. 

Helaas haalde de E2 het NET NIET – letterlijk op een half punt werd het team 5e, terwijl teams 1 t/m 4 doorgingen naar de finale. Enorm jammer, maar wel het beste 2e team van Nederland, dus in de breedte heeft VAS de sterkste jeugd van Nederland kunnen we misschien wel claimen 🙂.
Algemene les – rust en tijd nemen is lastig, maar essentieel om te winnen. Denk maar eens een minuut na over een stelling, ik daag iedereen uit. Ga je veel meer zien 👍.

Tekst: Edgar Mendelsohn

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *