VAS – Jeugd ruikt nu al koppositie in online kampioenschap

Vorige week zijn we ingestroomd in de landelijke online teamkampioenschap. Zij waren al twee rondes eerder gestart, maar dat gaat VAS niet deren! Aan het eind worden de twee minste uitslagen geschrapt namelijk. En als we na vier ronden de beste twee uitslagen per club met elkaar gaan vergelijken, zien we het volgende: VAS is volledig op schema om kampioen te worden!
Natuurlijk mogen we niet op de zaken vooruit lopen, want waarschijnlijk duurt de competitie nog even voort… Maar nu alvast alle complimenten aan de deelnemers! Elke speler levert bonuspunten op, zeker als die veel punten halen. En dat gebeurt volop. We mogen best trots zijn op het enthousiasme: we kennen steevast de grootste ploeg 🙂
Toch een oproep: blijf allemaal meedoen! Nu de vakantie ten einde komt, verwacht ik ook veel namen weer terug te zien online. Zo kunnen we toch een onofficiële titel in de wacht te slepen deze coronatijd.

Alle ballen naar voren in blessuretijd

Deze keer ging het er ongelooflijk spannend aan toe in de top. Het was stuivertje wisselen voor de koppositie, alles bleef binnen schootsafstand, eindsprintjes leverden het nodige spektakel op.
Ik had dit natuurlijk niet geschreven als VAS zelf niet ook vol meedeed bovenin. Op het einde leek Kennemer Combinatie de duidelijke voorsprong te hebben gepakt, maar we werden belaagd door een derde plek die behoorlijk op dreef begon te raken.
Dat was niet de bedoeling! We werden zelfs even ingehaald… Gelukkig hadden we vier spelers die in vuur en vlam stonden. Letterlijk zelfs: ze zaten op een zogenaamde win streak, dan verschijnt een vlammetje voor de naam. Als je twee partijen achter elkaar hebt gewonnen, levert het volgende resultaat dubbele punten op.
Dat is erg handig! Alleen, stuk voor stuk, misten onze vooruitgeschoven spitsen hun gouden kans. Bezweken onder de druk… Ging het nog wel goed komen?
Het was in de allerlaatste minuut dat de held van de dag zich liet gelden: Rufus scoorde de winnende punten! De tweede plek van het team was veiliggesteld. En mooi meegenomen: Rufus werd daarmee individueel zevende van de 110 deelnemers. Een erg goede avond dus van onze creatieve man voorin.

De nabeschouwing

Hieronder is te zien hoe de VAS-spelers het deden. De vier beste resultaten tellen mee voor het toernooiresultaat. Maar ook iedereen vanaf de tien punten zal VAS een mooie bonus opleveren. De spelers met vijf of meer punten dragen ook bij, met een wat kleinere bonus.

Het was een wisselvallige dag voor Take, het trainingsbeest van VAS. Hier en daar briljante invallen, maar soms stond zijn koning midden op het bord omsingeld. Een wijs schaker zei ooit: zolang jij de bal hebt, kennen zij niet scoren.
William heeft zichzelf eindelijk de selectie in gespeeld. Dat deed onze spelverdeler met verve. Nooit gehaast, altijd rustig aan de bal.
Raghav is onze scherpe speler, met snijdende passes breekt hij de stelling van de tegenstander open. Hij speelde uitmuntend, met een online TPR van 1971. Dat zegt niet veel over de ‘echte’ rating, maar geeft wel aan dat hij goed boven zichzelf uit steeg.

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *