Toppartij van Eline opgepikt door bekende YouTuber Agadmator

Normaal gesproken heeft VAS een aantal hardwerkende verslagenschrijvers paraat staan om bijzondere toernooi (en club)prestaties van onze leden op de voet te volgen. Maar sinds kort hoeven wij dat zelf niet meer te doen! We hebben het ingewikkelde analysewerk overgelaten aan niemand minder dan Agadmator. Dit videokanaal kent 1,2 miljoen abonnees en hij is daarmee de tweede grootste schaker op YouTube. Een grote eer om door hem geanalyseerd te worden, en vandaag was het de beurt aan Eline Roebers!

Terecht deze aandacht, want we zien een partij om van te smullen. Het bord stond vanaf zet 1 in vuur en vlam. Zo kennen wij Eline natuurlijk. Ze werd door haar winst tegen deze Russische Grootmeester ongedeeld eerste in het Untergrombach Open deze Kerstvakantie.
Vanaf nu kan dus een aardig groot deel van de schaakwereld met ons meegenieten. Ze zal er weer een flink pak enthousiaste volgers bij krijgen, leuk om te gaan merken!

De abonnees van Antonio Radić (zo heet de beste man in het echt) hadden de partij kennelijk zelf massaal aangedragen als videotip.
Dit is ontstaan omdat er al een speciaal artikel op chess.com gewijd was aan haar toernooiprestatie: https://www.chess.com/news/view/eline-roebers-wins-untergrombach-open-chess-tournament.

In de Nederlandse kranten was de partij ook te vinden afgelopen weekend. Gert Ligterink en Dimitri Reinderman viel het resultaat ook op en ze besteedden er hun schaakrubriekjes aan!
Die in de Volkskrant is online na te lezen: https://www.volkskrant.nl/sport/eline-roebers-zegeviert-na-adembenemend-gevecht-tegen-russische-prijsjager-ikonnikov~b3ec320c/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.