VAS wint hoogste groepen van GP Indische Buurt

Het was een drukste van jewelste in de Batjanzaal, want het paste maar net. Maar liefst twintig kinderen van de wachtlijst konden niet geplaatst worden, zo populair zijn de Grand-Prixs tegenwoordig!

Ook bij de VAS’ers. Die zijn verslaafd aan het winnen. De toernooiwinnaar is niemand minder dan Bregje geworden. Zij is in bloedvorm de laatste tijd en verrast vriend en vijand door de sterke bezetting keihard weg te zetten.
Groep 2 en 3 ging ook naar een VAS’er: respectievelijk YiCheng (wéér een reuzensprong…) en Tako (die de weg omhoog inzet).

Thuiswedstrijd

Het voelde dan ook bijna als een thuiswedstrijd. De vrijwilligers zijn allemaal VAS’ers in hart en nieren: Jan, Lani, Job, Mark, Youssef, Mustapha en Wouter. Ze zetten een geslaagd toernooi neer. Erg knap van organisator Jan en Lani, die dat doen tussen al zijn schoolhuiswerk in. Sommige deelnemers waren even oud als zijzelf!

Domineren

Dit was echt een ongebruikelijk goed toernooi voor VAS.

In de eerste groep bereikte Joseph nog de derde plek. Tussen gerenommeerde namen als Reijn en Sven. Dat niveau heeft hij heel plotseling bereikt.
Ook Imre liet zich hier zien, maar kon om de prijzen niet meedoen. Hij stokte op 3 uit 7.

Het podium van de derde groep is verbazingwekkend. Op nummer één dus Tako, maar op nummer twee zien we de onvermoeibare An. En op nummer drie: Joshua! Een volledig VAS-podium dus.
Ook Kien deed hier mee en eindigde sterk op de vijfde plek met 3 uit 7.

Grote opkomst

In de andere vijf groepen waren waarschijnlijk ook veel VAS’ers te vinden. Ik weet dat ingeschreven stonden: Achraf, Pengbo, Khang, Ben, Zinedine, Tung en Dylan. Supergoed dat ze allemaal meedoen!
De publicatie van de uitslag komt er nog aan, dus of ze in de prijzen zijn gevallen blijft nog even spannend.

Algemene verslag op de SGA-site van Jan.

Tekst: Samuel Cohn
Foto: Jan Veraart & Cornelie Wiersma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *