VAS’ers op NK basisscholen

De Achthoek en De Pinksterbloem zijn twee scholen met een rijke schaaktraditie. Veel VAS’ers komen ook van deze scholen vandaan. Bij De Achthoek spelen Tako, Aran en Bram. Namens De Pinksterbloem zagen we Kayen en Imre.
Het NK Basisscholen is dé kans om met hun basisschoolteam mooie successen te boeken. Zoals we weten, plaatsten zij zich via het SGA toernooi: http://www.sgaschaken.nl/basisscholenkampioenschap-pinksterbloem-online-de-beste/

Bij de top
Dit jaar was ook het NK online. Via het platform Chesskid namen ze het toch op tegen andere teams van het land. Ze hielden knap stand tijdens de Halve finale. Daarbij konden ze verschillende toernooien spelen en telde het beste dagresultaat. Stap nummer één gelukt!
Tijdens de Finale hoorden allebei de Amsterdamse teams bij de top. Van de twintig scholen, eindigde De Achtoek op een zesde plek en De Pinksterbloem op een gedeelde zevende plek.
Landelijk is dat een geweldig resultaat! Er zit ook nog veel groei in de teams, dat belooft wat voor volgend jaar, als het (hopelijk) op een echt bord plaatsvindt.
De top tien is beloond met een mooie prijs. Gefeliciteerd dus! Maar hopelijk was het vooral heel leuk om je samen, als team, te meten met andere scholen door Nederland.

De uitblinkers
Elke speler kreeg in vijf partijen de kans om het beste te laten zien tijdens de finale. Een paar maakte daar geweldig gebruik van. Imre (Pinksterbloem), Aran en Bram (Achthoek) haalden vier punten binnen!
Ook bijzonder: een derde schaker, Espen, wist deze buit binnen te slepen. Wanneer mogen we zijn kunsten bij VAS gaan bewonderen?!

Meer informatie is te vinden via de KNSB-website: https://schaken.nl/nk-schoolschaak/nieuws/de-spits-uit-utrecht-nederlands-kampioen-schoolschaak

Tekst: Samuel Cohn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *