Zetten en rennen bij Buitenschaak

24 schakers (verdeeld in twee groepen) meldden zich op zondag bij Jeugdland: het was tijd voor ons schaakuurtje in de buitenlucht. Dat staat garant voor plezier, en al helemaal als conditieschaak op het programma staat. Ja, want ook schakers moeten hun conditie op peil houden!

Het werkt als volgt: twee teams strijden tegen elkaar. Als de klok is ingedrukt, moet het andere team zo snel mogelijk naar het bord rennen. De beurt wordt als een soort estafette aan elkaar doorgegeven.

Hilarische taferelen, want de spelers zien hun plannen in duigen vallen als een volgend teamlid totaal wat anders in gedachte heeft. En altijd spannend richting het eind: de sprintjes worden steeds fanatieker als de klok bijna de nul secondes bereikt.

Nadat de winnende teams uitgebreid gejuich hadden, konden de spelers lekker vrij schaken. Onder een partytent op één of andere manier, door Jeugdland kennelijk opgetuigd om de regen tegen te houden. Gelukkig was daar geen sprake van, de zon scheen zo nu en dan door de wolken heen zelfs.

Door: Samuel Cohn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *